I després

TRES REFERÈNCIES SOBRE EL PLE DE DIJOUS

Compartiu aquesta història

El corresponsal d’El Punt Avui, Emili Agulló, ha publicat tre informacions referents al Ple Ordinari de Sant Feliu celebrat el passsat dijous, que poden ser del vostre interés i que reproduïm textualment:

Contractació polèmica
Al ple, el portaveu de TSF, Carles Motas, va preguntar per la incorporació d’un “gestor turístic” municipal amb un salari anual de 65.300 euros. I va qüestionar que “hagi anat a parar a una persona que ja treballava a la casa amb un sou menor”. L’alcalde va dir que hi havia hagut dos candidats més i que els respondria per escrit, mentre que Motas va exigir explicacions públiques.

Fins i tot rep el Secretari
L’oposició ganxona havia subscrit unànimement una petició impulsada per Tots per Sant Feliu (TSF) perquè els regidors de Platges, Quim Clarà (CiU), i Turisme, Juanjo García (PSC), expliquessin els motius del retard en l’adjudicació dels contractes de serveis a les platges –lloguer d’hamaques, caiacs o les guinguetes de gelats– en les pròximes temporades d’estiu. No es van oficialitzar fins al 8 de maig, de manera que els grups van criticar que petits empresaris no han pogut obrir per Setmana Santa i Carles Motas (TSF) va proposar rebaixar un 15% el cànon anual, equivalent als dies perduts.
Clarà va culpar Costes de la Generalitat, que no va respondre fins al 24 d’abril, del retard. García, enutjat per haver de comparèixer, va defensar que la llarga durada de les concessions compensarà i va enumerar una llarga llista de polítiques per al turisme que l’oposició es va prendre com una provocació. “Hem demanat una compareixença, no una lapidació pública”, va ironitzar Joan Prat (ICV). Jordi Vilà (ERC) va carregar contra la burocràcia, i el secretari, Carles Ros, en una incursió a l’arena política, el va convidar a passar pel despatx. El republicà no es va tallar en la rèplica: “Si no se’n surt, pot plegar, esmerçar-hi més estona o demanar disculpes.”

El govern guixolenc retira les cuotes del carrer s’Adolitx
La urbanització del carrer de s’Adolitx, l’únic vial del nucli urbà de Sant Feliu de Guíxols que encara està pendent d’asfaltar i dotar dels serveis bàsics, continuarà encallada. El primer projecte de contribucions especials data del 1995 i el darrer, aprovat al setembre, va ser derogat dijous en el ple municipal. La comunitat de propietaris de l’edifici Montecarlo, que havia de pagar més de 108.000 dels 808.317 euros en què s’havien pressupostat les obres, va impugnar el projecte amb un contenciós, i el govern ha preferit no assumir el risc d’haver d’acabar pagant tota l’obra.
La regidora de Disciplina Urbanística, Dolors Ligero, recordava que és la cinquena vegada que s’intenta abordar la urbanització del vial. Però l’oposició van qüestionar que l’any passat, en aprovar el repartiment de les contribucions, es destaqués el consens dels propietaris. Ligero va defensar que “10 dels 24 afectats ja havien dipositat garanties o pagat la seva part” i va apostar per reiniciar el procés.
Una de les opcions, segons va indicar l’alcalde, Joan Alfons Albó, és refer els percentatges –hi ha xalets que donen a dos i tres carrers, edificis plurifamiliars, l’IES Sant Elm i una zona verda municipal–, i l’altra és tractar l’obra “com si fos un polígon d’actuació urbanística”. En tot cas, el bipartit de CiU i el PSC vol mantenir el 90% d’aportació privada, perquè “no és just que ho paguin tots els ciutadans”, va insistir Albó.

Podeu escoltar el ple sencer en diferit entrant en aquesta adreça del nostre web: http://www.rsf.fm/a-la-carta-2-2

 

 

El més llegit

I després