Les discussions sorgides en el Ple Municipal Ordinari en el qual el representant d’ERC, Jordi Vilà, va demanar que es tanqués al trànsit el carrer Hospital i que deixessin de posar-hi els “ressalts de la impotència”, varen derivar en un Ple Extraordinari que s’ha celebrat, amb caràcter d’urgència, el matí d’aquest dissabte, 28 de desembre en el qual també es va acordar debatre si l’aparcament soterrat ha d’anar ala passeig dels Guíxols i Jardins Juli Garreta o bé al sector de Cala Sants.
Finalment, i per unanimitat dels 21 regidors, s’ha acordat que el carrer Hospital sigui exclusivament per a vianants, especialment per protegir les entrades i sortides dels fidels que van a missa, pels usuaris del caixer de Bankia i per la màquina de preservatius de la farmàcia d’Emi Sallés, a la Placeta Sant Joan.
Ja en un anterior Ple, la regidora d’Urbanisme, Dolors Ligero va preguntar a Vilà que quina era l’alternativa que el regidor republicà proposaria per ordenar la vialitat del sector i la resposta fou “que es torni a alguna situació anterior”, la qual cosa fou interpretada pel govern com la reobertura de la Rambla Vidal i es va aprovar sense massa discussions atès que hi havia pressa per espavilar la qüestió atès que és dissabte..
El Grup Socialista va apel·lar a l’esperit d’Antoni Juanals i, atesa la discussió d’on ha d’anar l’aparcament soterrat, es va aprofitar per aprovar-lo en plena Rambla, aprofitant l’avinentesa.
Alguns dels comerciants que en el seu dia varen amenaçaven amb fer una vaga de fam si es tancava, ara amenacen amb atipar-se de ganxotapes fins a l’extenuació si es torna a obrir.
També es va posar sobre la taula una opció proposada per Josep Amat de fer una ronda per damunt de l’edifici, similar al vial de la plaça de les Glòries de Barcelona, recuperar la idea del funicular des de la Rambla fins a Sant Elm i de posar una font similar a la de Montjuic a la rotonda de la Plaça Monestir a més de calefacció a les baranes del camp de futbol Josep Sunyer.
La resta de grups de l’oposició varen condicionar la viabilitat del projecte a la reobertura de Can Viader i a la tornada d’en Jaume a l’estanc.