I després

POLICIES A JUDICI PALAFRUGELL

Compartiu aquesta història

L’Audiència de Girona jutjarà dos agents de la Policia Local de Palafrugell acusats de robar set telèfons mòbils d’una botiga aprofitant la gran nevada del 2010, informa el Diari de Girona. Segons el fiscal, la matinada del 8 al 9 de març els dos agents estaven de servei i van anar a una botiga de Llafranc on, aprofitant que la falta de llum havia inhabilitat l’alarma, uns lladres havien forçat la porta. L’acusació pública sosté que, aleshores, els dos agents es van posar d’acord per quedar-se set dispositius, valorats en 2.123 euros. El fiscal també demana presó per als germans i un amic dels policies a qui creu que els agents van donar alguns dels mòbils perquè els revenguessin.
L’Audiència de Girona ha fixat per al mes de març el judici contra els dos agents de la Policia Local de Palafrugell, que s’enfronten a 15 mesos de presó per un delicte de furt. El fiscal demana que apliquin un agreujant perquè, en el moment de cometre el delicte, es van aprofitar de la seva condició d’agents de l’autoritat. A banda dels policies, a la banqueta dels acusats també s’hi asseuran tres persones més. Són els germans dels agents i un amic a qui, segons la fiscalia, els policies van donar alguns dels mòbils perquè els revenguessin.
El saqueig de la botiga va tenir lloc el dia de la gran nevada de març del 2010. La matinada del 8 al 9 de març els agents Alberto C. M. i Alexandre L. C. estaven de servei. Segons l’escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, els seus superiors els van enviar a una botiga situada al passatge Sant Sebastià de Llafranc perquè havien rebut avís d’un possible robatori amb força.
El fiscal relata que quan la patrulla formada pels dos agents va arribar al lloc, van trobar la porta de la botiga de telefonia mòbil forçada. Com que el sistema d’alarma no funcionava perquè no hi havia llum, els agents van començar a recollir tot el material que hi havia dins l’establiment per evitar futurs robatoris. Aleshores els agents es van posar d’acord i es van “aprofitar de la seva condició” per apropiar-se de set telèfons mòbils valorats en entre 199 i 399 euros.
Segons el fiscal, dies després del furt els agents van donar alguns dels telèfons mòbils a amics i familiars amb la intenció que els reven?guessin. Per això, el fiscal considera que els dos agents de la Policia Local de Palafrugell són autors d’un delicte de furt agreujat.
Per als policies demana una pena d’un any i tres mesos de presó. Per als altres tres acusats, Adrià C. M., Francisco C.O. i Marc L. C. demana una pena d’un any de presó per un delicte receptació. També demana que tots els acusats indemnitzin els propietaris de la botiga amb 2.123 euros, el valor global dels set mòbils.

El més llegit

I després