I després

Torna a Sant Feliu el festival de la llum LumLab aquesta Setmana Santa

Se celebrarà el 29, 30 i 31 de març en diversos espais de la ciutat. L’acte inaugural, en passi únic, serà el divendres 29 a les 9 de la nit a la badia de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Aquesta Setmana Santa torna a Sant Feliu el festival de la llum LumLab, que arriba a la seva tercera edició. Es tracta d’un festival en el qual pren rellevància el tractament de la llum en múltiples propostes artístiques, en espais tant interiors com exteriors.

L’acte inaugural està previst pel divendres 29 de març, amb un espectacle amb un centenar de drons que començarà a les 9 de la nit a la badia de Sant Feliu. Anirà a càrrec de Flock Drone Art i s’hi podran veure balenes, arbres mil·lenaris o abelles, amb una representació de la biodiversitat de la Terra acompanyada d’una banda sonora única. Ens en parla el regidor de Cultura, Alexis Cubó.

Entre les propostes que es podran veure aquests tres dies hi haurà ‘ComfortFantastic Planet’ a càrrec d’Amanda Parer. Es tracta d’un gegant humanoide il·luminat que es podrà veure a la badia de la ciutat.

També a la badia, Com un Llum proposarà ‘L’illa de Bulla’, on 3.500 pilotes s’expandeixen en l’espai i generen un núvol luminescent d’un verd intens. Petites esferes que es reparteixen en diferents altures per pintar una atmosfera onírica.

Nei Albertí portarà fins a l’Antic Hospital ‘L.L.S.24.’ L’artista afirma que “el fet de crear hauria d’estar alliberat de tota finalitat concreta”.

Arc Lumínic’ és la proposta de PMFL Arquitectura, en la qual, al Passeig del Mar, hi emergirà un arc lluminós. L’estructura d’acer, de vuit metres de llargada i quatre d’amplada, conforma la base pels quinze quilòmetres de fil que, com a fils lluminosos es disposen en harmonia per recrear la silueta perfecta d’un arc que desafia la gravetat.

Pel que fa a la Plaça del Monestir, la proposta s’anomena ‘Circled’ i va a càrrec de Calidos. És una instal·lació artística de llum on els tòtems lluminosos creen una experiència amb oscil·lacions sincronitzades de llum, color i música. El públic pot interactuar amb la llum mitjançant un sensor al centre.

Jou Serra portarà fins al Teatre Auditori Narcís Masferrer ‘Range in between’. En ella, la llum làser viatja a través d’un paisatge visual de diferents materials que permeten la divisió prismàtica d’un feix de llum blanca, on els rajos lumínics resultants es dispersen cap a diverses direccions.

Pel que fa a la proposta de Mascanada6, es podrà veure a la plaça Abadia del Monestir sota el nom de ‘Conservem la cultura’. Mitjançant una composició de neveres i el joc de llums del seu interior, sincronitzada amb la música, vol fer reflexionar sobre les condicions en les quals es troba el sector cultural, actualment.

La regidora d’Economia Local, Núria Cucharero, recorda que aquest Lumlab se suma a les moltes activitats que es fan a la ciutat i que la converteixen “en un pol d’atracció”.

Les peces en espais interiors es podran veure divendres i dissabte de 7 de la tarda a 1 de la matinada i el diumenge, fins les 11 de la nit. Pel que fa a les obres exteriors, es podran veure divendres i dissabte de 9 del vespre a 1 de la matinada i diumenge, fins les 11 de la nit.

Podeu consultar totes les propostes artístiques, veure’n imatges, conèixer els horaris i emplaçaments, a través del web oficial del LumLab clicant aquí.

El més llegit

I després