Per tercer any consecutiu, Sant Feliu de Guíxols posarà al servei del banyistes la Biblioplatja, una activitat que ja s’ha consolidat creixent en nombre d’usuaris i que manté el mateix sistema de funcionament que la bibliteca pública, on s’hi pot anar per llegir els llibres in situ o bé es poden emportar a casa si es disposa del carnet de biblioteques. En el cas que el llibre que interessa, es pot demanar a través del sistema informàtic.

També es disposa de servei de  wi-fi pels usuaris que necessitin utilitzar-lo a la platja, on hi ha a disposició llibres per adults, per a joves, per a infants, llibres de viatges, rutes o excursions de la Costa Brava, informació de turisme, etc.

Quant a les activitats programades per aquest estiu, els dijous cada dues setmanes s’impartiran tallers a les 11h. del matí a càrrec de Alba Navarro que comencen el dijous 19 de juliol i tot seguit un parell d’activitats infantils: l’Hora del conte a les 19h. dos dimecres del mes d’agost i la presentació d’un llibre de l’autor guixolenc, en Jose M Ortega Melero, amb la seva nova novel·la “Inevitable”,el proper divendres dia 20 de juliol a les 19h.

El director de la Biblioteca Pública Octavi Viader, David Hernández,  apuntava que “a banda d’això, aquest any, igual que l’any passat, tenim il·lustracions de Coaner Codina, il·lustradora i dissenyadora gràfica de Sant Feliu de Guíxols. Aquest any tornem a tenir tota la Biblioplatja retolada i vinilada amb les il·lustracions del seu darrer llibre, que es va presentar per a la fira del conte del mes de juny, que es titula “Batiscaf als núvols”. I a banda d’aquestes il·lustracions, tindrem una súper balena que servirà de puf pels nois i noies, que és un dels personatges principals d’aquesta narració, la balena Sena. I per sisè any consecutiu, i dins de l’edifici de la Biblioteca Municipal Octavi Viader i Margarit, s’organitza una activitat anomenada Biblioestiu”.

També destacava que “cada any fem recomanacions i fem participar als nois i noies de lectures vinculades a un tema. Per aquí han passat pirates, ogres, fades, el circ, etc. I aquest any hem vinculat aquesta activitat del Biblioestiu a recomanar lectures relacionades amb el món de l’art. Hi ha llibres de contes i de coneixements que parlen d’artistes, pintors i de l’expressió artística. És una activitat que hem volgut vincular a l’exposició de l’espai Carmen Thyssen i que ha tingut molt bona acollida. Hem fet unes instal·lacions molt creatives, amb unes televisions de cartró farcides de  llibres i estem molt contents. Aquesta activitat comptarà amb la cloenda a finals de juliol i una altre a finals d’agost. Seran el dimecres 25 de juliol a  les 18:45h. oberta a tothom i la cloenda serà el dia 29 d’agost a  les 20:30h”.