I després

CONTINGUT DE LA CONVERSA ENTRE CARLES MOTAS I QUIM TORRA

Compartiu aquesta història

En la visita que fa uns dies va realitzar el president de la Generalitat, Quim Torra, a Sant Feliu de Guíxols, va mantenir una conversa privada amb Carles Motas al despatx de l’alcaldia, el contingut de la qual no havia transcendit.

El passat dijous en el programa “Línia amb l’alcalde” de la nostra emissora, Carles Motas comentava sobre Quim Torra que fou una persona molt amable, amb un tracte molt proper i afable, a qui va poder plantejar un parell de qüestions que resten pendents amb la Generalitat.

L’alcalde apuntava que una d’elles fou traslladar-li que “des de finals de l’any 2017 tenim aturat el tema de l’herència dels germans Anlló, amb aquest fons s’han de repartir amb la Junta Distribuïdora d’Herències i que encara tenim alguna de les propietats que s’han de cedir, com és el cas de l’hotel Mediterraneo, amb l’acord que ja teníem amb l’anterior govern de la Generalitat, que per les circumstàncies polítiques del país va quedar aturat i que ara volem recuperar”.

Sobre aquesta qüestió, Motas va informar al president dels detalls de l’herència, de la cessió de l’antic hotel del carrer Penitència i dels fons previstos per a la seva reforma i transformació en habitatges de caire social i que tot això es faria a través de la fundació de l’asil Surís, que va modificar els seus estatuts per poder ampliar les seves funcions a l’àmbit de l’habitatge social.

La segona qüestió estava relacionada amb la construcció del futur museu Thyssen que albergarà la col·lecció de pintura catalana de Carmen Thyssen, per al finançament del qual s’espera que la Generalitat s’hi impliqui, tal i com ja va anunciar el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, amb una aportació d’1.200.000 euros.

L’alcalde es mostrava satisfet per l’interès del president, ja que “es va acordar que ens desplacem en breu a la Generalitat per mantenir una conversa amb el plànols, on també hi assistirà la consellera Laura Borràs. Quim Torra es va mostrar interessat a conèixer personalment a la baronessa i tota la labor que està fent amb la donació per vint anys de la col·lecció. Jja hem començat a activar els gabinets de protocol per la trobada, després de l’estiu, on esperem concretar la implicació de la Generalitat en aquest projecte”.

El més llegit

I després