I després

SUSPENEN VISTA PER CORRUPCIÓ DE MENORS

Compartiu aquesta història

La incompareixença de tres testimonis clau en un judici sobre corrupció de menors i inducció a la prostitució va obligar dimarts passat a la titular del Jutjat Penal número 3 de Girona a suspendre la vista fins a nova ordre. Dos homes estan acusats d’haver intentat aconseguir favors sexuals de cinc menors a canvi de droga o diners entre els anys 2008 i 2010 a Sant Feliu de Guíxols, informava el Diari de Girona..
De les cinc noies que haurien estat víctimes d’aquestes proposicions només n’hi havia dues que ahir haguessin pogut prestar declaració ja que les altres tres o no estaven ben citades o s’havien citat a través d’un parent.
Les declaracions de les víctimes resulten fonamentals en aquest assumpte en ser pràcticament l’única prova existent. Per aquesta raó va ser el ministeri públic qui va reclamar la suspensió del judici. La defensa s’hi va oposar però la jutgessa va considerar imperatiu localitzar tots els testimonis per celebrar una vista amb totes les garanties.
Cap dels acusats tenia antecedents penals abans d’haver topat amb la justícia per aquest cas l’any 2010, quan van ser denunciats per les menors i ara s’enfronten a penes que oscil·len entre els dos i els tres anys de presó ja que a un se l’imputa corrupció de menors i inducció a la prostitució i l’altre només aquest darrer delicte.
En el seu escrit de conclusions provisionals els ministeri públic fa una relació dels fets indicant que les menors tenien entre 13 i 15 anys quan els van demanar sexe a canvi de diners o cocaïna. El fiscal fa constar en el seu escrit de conclusions provisionals que els dos processats coneixien en tot moment que les noies a les que convidaven al seu domicili i amb les que buscaven sexe eren menors d’edat.
En cap ocasió els dos homes haurien pogut consumar els seus desitjos sexuals per la negativa de les adolescents però això no deixa al marge el delicte ja que aquest ja queda comès tan sols fent una proposició d’aquest estil.
L’escrit del ministeri públic evidencia que la major part de les proposicions de sexe a canvi de diners i droga es van realitzar durant els períodes vacacionals del calendari escolar de les noies, tant a l’estiu com a l’hivern.

El més llegit

I després