Aquest divendres s’ha presentat a la premsa la tercera exposició de quadres de la col·lecció de la baronessa Carmen Thyssen a l’espai d’art del Monestir de Sant Feliu que enguany  porta el nom de “L’ideal en el paisatge. De Meifrèn a Matisse i Gontxarova”, que es podrà visitar fins a mitjans d’octubre.
Un munt de mitjans varen assistir a la presentació que va comptar amb les intervencions del vicealcalde i regidor de Cultura, Pere Albó, que per dimensionar l’exposició va dir que l’assegurança dels quadres és 100 milions d’euros, quan en el pressupost d’inversions municipals es compta amb només tres milions. Tot seguit la comissària de l’exposició Pilar giró va contextualitzar el discurs de l’exposició en tres apartats com són: el mar com espai de gaudi, els jardins com a àmbit de plenitud i les persones, que habiten aquests espais de natura. L’alcalde, Joan Alfons Albó, va destacar que iniciatives com aquestes són les que donen singularitat a Sant Feliu i que el projecten cap a l’exterior.
Tots varen destacar l’altruisme i la predisposició de la baronessa per haver apostat personalment per aquest espai i per farcir-lo d’obres de primer ordre a nivell mundial.
Ella, la baronessa, tornant a militar de ganxona va dir que estava contenta i orgullosa de la feina feta i que ha treballat amb il.lusió per tal què Sant Feliu, ell lloc, on es troba millor de tot el món, sigui un punt d’atracció tant per l’exposició com per tots els atractius de què disposa.
També es va referir a una de les novetats d’enguany que és el “Taller de l’artista” unes dependències destinades als infants que acompanyen als pares a l’esposició, on podran pintar bocins dels quadres que hauran contemplat i, a més, els podran exposar. Considera Carmen Thyssen que l’art aporta als joves importants valors, imaginació, plaer i felicitat, tal i com ja s’ha comprovat en les experiències endegades als museus Thyssen de Madrid i Màlaga.
Després de la presentació, s’ha fet una visita a l’exposició amb els representants dels mitjans, preludi de la presentació al públic que es portarà a terme aquest dissabte.
El referent de visites és el de l’any passat que es va acostar a les 40.000 persones

FALDILLA THYSSEN 1

FALDILLA 2 THYSSEN