I després

PLE MUNICIPAL PEL GESTOR TURÍSTIC

Compartiu aquesta història

Joc d’estratègies en el ple municipal extraordinari de Sant Feliu per la contractació del gestor turístic a raó de 5.445 euros mensuals, en un contracte que fins el mes de maig de 2015 tindrà un cost total de 65.340€.
Els grups opositors varen convocar el ple en bloc perquè afirmaven haver detectat un clar tracte de favor en el concurs que va guanyar Abert Moré , que ja se li havia adjudicat aquesta feina directament amb dos contractes anteriors, fent èmfasi en diversos aspectes del procés.
Un d’ells és que es va fer restringit invitant a dos candidats o empreses més de les quals deien no es va fer cap mena de seguiment, un altre fou que després d’una errada de forma es va augmentar l’assignació mensual 900 euros al més injustificadament, una tercera que detectaven que Moré va demanar a l’Agència Tributària documents que ha de presentar el guanyador, abans de la resolució així com la puntuació que un tècnic de turisme va atorgar al candidat que aconseguia 50 punts sobre 50 presentant només un foli.
Després de la intervenció dels quatre portaveus de l’oposició i amb unes quantes expressions com nyap, opacitat, vergonya, trampa, etc, era el moment de respondre el govern que, quant a la qüestió específica del procediment ,va apuntar que els polítics no són tècnics i que l’àrea de contractació va actuar com es venia fent habitualment. Amb to pausat la regidora, Pilar Giró, es va centrar a posar damunt de la taula els projectes turístics i de promoció de la ciutat així com a desgranar el currículum d’Albert Moré en positiu a més de apuntar en tot moment que el contracte no es feia a una sola persona sinó a tot un equip.
També hi van haver referències a contractacions anteriors com la de CESPA quan tres dels grups estaven al govern, deixant entreveure que les contractacions no estaven exemptes de falta de transparència.
El Thyssen i la recent concessió del Festival de la Porta Ferrada es varem posar com a exemple de gestió a més de l’Estació Nàutica, la consecució de la marca de Turisme Familiar, Turisme Creatiu, etc.
En els dos següents torns de paraules l’oposició incidia en el procediment i el govern mantenia la seva línia de defensa de la gestió, quedant les posicions enrocades i passant als retrets i cops d’efecte.
La regidora els va demanar que deixessin treballar a l’equip de govern i l’oposició demanava respostes concretes a les seves preguntes. Tots per Sant Feliu feia pública una certificació notarial en la qual, un mes abans de la resolució del concurs, ja aportaven el nom de qui consideraven que seria el guanyador.
La regidora va sorprendre quan va dir que Moré havia presentat la seva renúncia, la qual cosa va indignar a l’oposició que es preguntava perquè no es començava per aquí, donant per fet que Moré havia dimitit però, després del ple, Pilar Giró declarava que estaven estudiant aquesta renúncia i que encara no hi havia cap decisió presa.
En les conclusions l’oposició va dir al govern que en aquests casos no cal donar tantes voltes i que la solució és que nomenin un càrrec de confiança.
La intenció de la convocatòria era la creació d’una comissió per aclarir tots els punts que es varen exposar però la majoria absoluta del govern va rebutjar la proposta de la comissió que es proposava, que estava formada per regidors de l’oposició a més d’altres components com el Síndic de Greuges però el govern en va anunciar una d’alternativa ,sense regidors de l’oposició, en considerar que no estan tècnicament preparats per formar-ne part.

El més llegit

I després