L’habitual  intercanvi de retrets, de vegades amb micròfon i de vegades sense, entre l’alcalde, Joan Alfons Albó, i el portaveu de Tots per Sant Feliu (TSF), Carles Motas, és considerat pels representants de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), que eren presents en el darrer Ple Ordinari, com un acte de supèrbia i un retall a la democràcia en les intervencions.

Com ja hem comentat en alguna ocasió, les posicions són totalment antagòniques a l’hora de valorar el que és una al•lusió entre qui presideix el Ple i el membre de l’oposició, que sovint, demana al Secretari que es faci l’aplicació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que assegura que diu que, un prec pot generar debat i que, les al•lusions, tenen dret a rèplica.

El federtari  contesta, per norma, que l’alcalde té la potestat de fer les interpretacions que cregui convenients. I a partir d’aquí, Motas, insisteix a contestar el que considera que és una al•lusió directe tot i no disposar del torn de paraula per part de l’alcalde que li sol desconnectar el micròfon a través d’un dispositiu a distància que talla el so de la resta de micròfons de la sala.

Recordareu que ja vàrem informar que, de la picabaralla que es va produir en el darrer Ple, TSF va abandonar la sala en bloc en l’apartat de precs i preguntes en senyal de protesta.

Uns dies després, el SI, ha distribuït una nota de premsa en la qual diu textualment:

PER UNS PLENS MUNICIPALS MÉS DEMOCRÀTICS I PARTICIPATIUS

En el darrer Ple del passat dijous 26 de gener , es van viure dues situacions lamentables. La primera, l’actitud de la regidora del Partido Popular, que es va posicionar en contra dels interessos dels ciutadans de Sant Feliu en votar NO a la moció conjunta de la resta de grups municipals, que demanava la no aplicació de l’increment del 10% de l’Impost de Bens Immobles (IBI) imposat de forma unilateral pel govern espanyol.

En el torn de paraula, la senyora regidora va manifestar que estava en contra de qualsevol apujada dels impostos, però en aquest cas va preferir obeir les ordres del seu partit abans de defensar els interessos dels ciutadans ganxons, incloent-hi els de tot els que la van votar per representar-los a l’Ajuntament.

Capítol a part mereix l’actitud prepotent del nostre Alcalde. Per bé que un dels seus deures és dirigir el ple municipal, altra cosa és actuar amb supèrbia i no deixar parlar a algun portaveu d’altres grups polítics, tallant la veu dels micròfons de la sala de plens de forma reiterada quan no li agradava l’opinió d’aquests representants escollits democràticament pels ciutadans de Sant Feliu.

La nostra sensació, de seguir amb actuacions com aquestes, és que a més a més de ser una greu retallada a la democràcia, el que fa es allunyar a la població de la política municipal, sobretot aquells que van escoltar el ple per la ràdio i es van quedar amb les ganes de sentir les paraules d’alguns regidors del nostre Ajuntament.