I després

L’Ajuntament es prepara davant l’onada de fred siberià prevista pel cap de setmana

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols celebra aquest dijous al matí una reunió de diverses àrees i cossos per tal de plantejar un operatiu d’emergència davant l’entrada d’una massa d’aire siberià anunciada per aquest cap de setmana així com possibles nevades a cotes baixes.

L’Equip de Govern, després de l’experiència viscuda arrel de la gran nevada del 8 de març de 2010, es vol curar en salut davant qualsevol incidència i, per quest motiu, vol prevenir qualsevol situació que es pugui presentar, tant si les temperatures són molt baixes (en principi es contempla que puguin baixar entre 4 i 6 graus sota zero), com si es produeix una nevada de qualsevol intensitat.

Posats en contacte amb la Direcció General d’Emergències i emmarcats dins del Pla d’Emergència NEUCAT, se seguiran diversos protocols tant preventius com d’intervenció immediata que a més de personal contemplen la disposició de diversos generadors, un dels quals donaria corrent, en cas de necessitat, a la nostra emissora que seria la via d’informació directa amb els ciutadans.

Davant de l’onada de fred, es contemplarà que l’empresa de neteja no regui carrers per evitar glaçades, a més del tancament dels regs de jardins i parterres, així com de les rotondes que tenen reg automàtic. També es disposarà de sacs de sal als magatzems de la brigada per si cal escampar-ne en cas de glaçades que, d’entrada és el que es preveu que predominarà per damunt de les nevades, que en aquestes cotes, en cas d’haver-n’hi, serien discretes.

El primer consell que ja s’avança als ciutadans és que, davant la previsió que hi ha per a tot Catalunya, s’abstinguin de viatjar amb vehicles per evitar les plaques de glaç que sembla ser que es poden formar a les vies. També es poden produir fuites a les canonades de subministre d’aigua que es trobin a l’exterior dels domicilis per la qual cosa s’aconsella protegir-les.

L’onada s’espera que entri divendres, dia 3, i la màxima es preveu pel dissabte, 4 i diumenge 5 de febrer.

El més llegit

I després