I després

SOBRE LA NOVA ETAPA DEL PSC A SFG

Compartiu aquesta història

En aquests dies el PSC no para de generar notícies. La divisió entre sobiranistes i federalistes ha provocat que s’hagin hagut de produir reajustos en totes les escales del partit. La proximitat de les eleccions municipals i la incertesa sobre la data de les catalanes obliga a fer canvis i a encarar la nova etapa prenent decisions ràpides per no perdre pistonada.
Tal i com ja us varem informar fa uns dies, l’Agrupació Local de Sant Feliu de Guíxols ja va celebrar la seva assemblea en la qual assumia la marxa segura de Pere Albó i la més que problable de Júlia Vendrell a Moviment Catalunya. Juanjo Garcia no només anunciava que es quedava sinó que es postula com a un dels candidats a encapçalar la futura llista. Joan Vicente no ha fet pública la seva decisió així com Verónica Lahoya però la seva renúncia a renovar el seu càrrec com a primera secretària del partit és més que simptomàtic.
Com ja varem informar, en l’elecció del seu substitut, aquest càrrec ha recaigut en Francisco Gálvez, històric militat del partit que ha aplegat en la seva executiva a altres veterans de la formació com Josep Melcior Muñoz i Salvador Calabuig.
Mentre treballa en la recomposició de la seva secció local, podíem aconseguir unes primeres declaracions del nou líder del partit a Sant Feliu.
Pel què fa als primers objectius que s’ha marcat, Gálvez apuntava que els que s’ha marcat amb la seva junta “és tenir un partit actiu i participatiu en el qual els militants i simpatitzants es trobin a gust, que estigui al costat de la gent, especialment de la que ho està passant malament.
També considerem que hem d’anar fent xerrades col·loqui com la que fa uns dies va oferir Joaquim Coll sobre el federalisme o la que tenim prevista pel desembre que tractarà sobre la pobresa infantil i les retallades socials. No fa gaire que va sortir un informe de l’UNICEF que apuntava que a Catalunya tenim 20.000 llars amb menors de 14 anys que viuen al llindar de la pobresa i això a Catalunya no es pot permetre. A més farem una recollida d’aliment així com cursos de formació però la prioritat que ens hem marcat és encarar les properes eleccions municipals. És molt el que ha fet el PSC per la ciutat a través dels alcaldes socialistes amb un destacat treball per transformar la ciutat”.
Quant a la participació en les properes municipals declarava que “és clar que tindrem llista i que ningú no dubti. A la propera junta que hem celebrat ja vaig demanar que s’obri el procés de participació del candidat o candidata i el que ja puc afirmar és que serà un procés totalment democràtic fent servir les eines i els reglaments que té el partit sobre primàries per a una ciutat com Sant Feliu i espero que hi hagi més d’un candidat”.
Ampliaven l’òptica per plantejar-li la situació de crisi general i opinava que “estem vivint uns moments molt dolents, la crisi no ens abandona, cada vegada hi ha més gent que ho passa malament , les polítiques haurien d’anar encaminades a solucionar els problemes de totes aquestes persones; l’atur, la pobresa infantil, la dependència, les nostres escoles i hospitals. Jo crec que es pot governar sense haver de fer retallades en aquests serveis bàsics. I això es pot aplicar als governs de Madrid i de Catalunya, ho estan fent igual.
Francisco Gálvez ,que es mostra obertament federalista, també responia a la nostra pregunta sobre la seva opinió respecte al procés participatiu del 9N a Catalunya del qual opinava que “només diré que estem patint la irresponsabilitat de Rajoy i de Mas que no han estat capaços d’asseure’s a parlar i de consensuar una pregunta i una consulta. Nosaltres ja ho hem dit que cal fer una reforma constitucional que, entre altres temes, inclogui un estat federal, Que és difícil?, sí, però més difícil és solucionar la situació actual.
I sobre la consulta, la nostra posició ha estat més que coneguda i clara, és clar que volem consulta, legal, pactada i acordada i l’exemple més clar és el d’Escòcia. Si allà ho han fet, per què no ho fem aquí? Pot ser haurem de canviar de governs”.

El més llegit

I després