Sis joves que estaven reunits en una habitació d’un immoble situat en el número 45 del carrer Gaspar Matas de Palamós han resultat ferits greus després de produir-se una explosió a les 18.12 hores d’aquest dimarts per motius que encara es desconeixen.
Segons han informat els Bombers de la Generalitat en un comunicat, tots els joves tenen cremades de gravetat, un d’ells està ferit crític -amb cremades en el 40% del cos-, quatre d’ells estan greus i un de més es troba en un estat menys greu.
Tots ells han estat traslladats a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, mentre que els Mossos d’Esquadra i els Bombers segueixen en el lloc investigant les causes de la deflagració, que no ha causat danys estructurals en l’immoble.
En declaracions a Tv3, l’alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, ha concretat que en el moment de l’explosió es trobava en el pis el pare d’un dels joves, que està il·lès i “no té ni idea del que ha pogut passar”.
La deflagració ha provocat la caiguda de persianes i vidres al carrer, però el pis annex a l’afectat no ha sofert danys, per la qual cosa els veïns, que no es trobaven a casa en el moment de l’explosió, ja poden accedir a l’immoble.
Els que no poden fer-ho són els propietaris de l’immoble afectat: “Fins que no se sàpiga el que ha passat no hi podran accedir. La investigació continua en marxa, ha dit Ferrés.
Segons Ràdio Palamós, Els tècnics han descartat pràcticament des del principi que es tractés d’una explosió de gas perquè la instal·lació està intacta. Segons els Bombers tot apunta que els ferits estaven tancats en una habitació manipulant algun tipus de líquid inflamable.
La incidència ha mobilitzat vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, quatre ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, tres helicòpters medicalitzats i dotacions dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Palamós.