REPORTATGE DE 4 ARTISTES GUIXOLENCS

Aquest dissabte, 19 d’abril, a les 6 de la tarda, a la sala d’actes del Monestir, i amb entrada gratuïta, es projectarà un reportatge anomenat “Quatre Artistes Guixolencs (Xavier Ruscalleda, Queralt, Glòria Llonch i Marzo Mart), una producció del reconegut cineasta altempordanès Arcadi Lozano, vinculat a Sant Feliu, en el qual l’art i el seus intèrprets en són els protagonistes.
La sèrie recull les diferents maneres, estils, tècniques creatives i les característiques personals que envolten la vida dels artistes i que, d’una manera o altra, influencien la seva obra. Un testimoni viu i directe dels protagonistes que apropa la persona i l’artista que hi ha al darrera de cada obra. Un recorregut des de la intimitat dels seus estudis i tallers a la imatge publica que es percep a través de les  publicacions, dels mitjans de comunicació i sobretot de l’exposició pública del seu treball.
Entre aquests artistes s’hi troben quatre pintors que es poden definir com a “artistes ganxons”, alguns d’ells de naixement i d’altes d’adopció, tots ells, però, actuen i se senten guixolencs.  Xavier Ruscalleda, Queralt Ruscalleda, Glòria LLonch i Manel Marzo-Mart, quatre artistes de reconegut prestigi nacional i internacional, com així ho testimonia el destí de les seves obres.
“Quatre Artistes Guixolencs” (70 minuts, color Pal HD 16:9, so Dolby Digital 5.1),  forma part de la sèrie Art i Artistes, en la qual, Arcadi Lozano, vol fer un recordatori especial al seu amic i pintor, malauradament desaparegut, Xavier Ruscalleda, al qual dedica “in memoriam” el documental  “Un pintor lliure”.
Darrerament els artistes guixolencs generen notícies de quatre en quatre: 4 exposen al Parlament de Catalunya, 4 obren els seus tallers commemorant el dia mundial de l’art i, ara, quatre conformen aquest reportatge que quedarà per a la història. A més s’acaba d’editar la relació d’artistes que exposaran al Pati de l’Ajuntament i l’estada de l’obra de Josep Albertí al Museu Marítim de Barcelona entre altres.
Es una gran notícia que l’art sigui precisament notícia.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació