I després

REPORTATGE DE 4 ARTISTES GUIXOLENCS

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte, 19 d’abril, a les 6 de la tarda, a la sala d’actes del Monestir, i amb entrada gratuïta, es projectarà un reportatge anomenat “Quatre Artistes Guixolencs (Xavier Ruscalleda, Queralt, Glòria Llonch i Marzo Mart), una producció del reconegut cineasta altempordanès Arcadi Lozano, vinculat a Sant Feliu, en el qual l’art i el seus intèrprets en són els protagonistes.
La sèrie recull les diferents maneres, estils, tècniques creatives i les característiques personals que envolten la vida dels artistes i que, d’una manera o altra, influencien la seva obra. Un testimoni viu i directe dels protagonistes que apropa la persona i l’artista que hi ha al darrera de cada obra. Un recorregut des de la intimitat dels seus estudis i tallers a la imatge publica que es percep a través de les publicacions, dels mitjans de comunicació i sobretot de l’exposició pública del seu treball.
Entre aquests artistes s’hi troben quatre pintors que es poden definir com a “artistes ganxons”, alguns d’ells de naixement i d’altes d’adopció, tots ells, però, actuen i se senten guixolencs. Xavier Ruscalleda, Queralt Ruscalleda, Glòria LLonch i Manel Marzo-Mart, quatre artistes de reconegut prestigi nacional i internacional, com així ho testimonia el destí de les seves obres.
“Quatre Artistes Guixolencs” (70 minuts, color Pal HD 16:9, so Dolby Digital 5.1), forma part de la sèrie Art i Artistes, en la qual, Arcadi Lozano, vol fer un recordatori especial al seu amic i pintor, malauradament desaparegut, Xavier Ruscalleda, al qual dedica “in memoriam” el documental “Un pintor lliure”.
Darrerament els artistes guixolencs generen notícies de quatre en quatre: 4 exposen al Parlament de Catalunya, 4 obren els seus tallers commemorant el dia mundial de l’art i, ara, quatre conformen aquest reportatge que quedarà per a la història. A més s’acaba d’editar la relació d’artistes que exposaran al Pati de l’Ajuntament i l’estada de l’obra de Josep Albertí al Museu Marítim de Barcelona entre altres.
Es una gran notícia que l’art sigui precisament notícia.

El més llegit

I després