El port de Sant Feliu de Guíxols fou escenari dimecres d’un simulacre d’incendi en una embarcació amarrada a les instal·lacions del Club Nàutic Sant Feliu, amb un ferit. L’exercici, organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat, va servir per posar en pràctica el sistema d’avisos previst al Pla d’autoprotecció (PAU) del port i les accions del seu personal, a més de comprovar la coordinació entre els diferents mitjans i cossos d’emergències.

Un cop detectat el suposat foc, es va iniciar el protocol d’avisos establert en el PAU, trucant al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, a la Policia Local i al Servei Marítim de la Guardia Civil. El centre de comunicació va establir a l’edifici del Club Nàutic, i a nivell intern l’Associació Llop de Mar i la Confraria de Pescadors han col·laborat en les tasques de suport.

Un cop rebut l’avís, el guardamolls van completar el protocol de trucades d’emergència i es va desplaçar a les instal·lacions del Club Nàutic per tal de coordinar l’operativa d’acord amb el seu cap d’emergència. Es van col·locar barreres antivessament per evitar la possible dispersió de combustible a l’aigua i es va aïllar l’embarcació sinistrada.

Els Bomberrs de la Generalitat varen realitzar les tasques d’extinció i atenció al ferit fins l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques garantint que les embarcacions amarrades al costat estiguessin degudament retirades.

Els Mossos d’Esquadra van liderar el grup d’ordre participant al simulacre amb 2  dotacions de l’Àrea Bàsica Policial de Sant Feliu de Guíxols. També hi va intervenir la Unitat Aquàtica, a més d’un operador i un comandament de la Sala Regional de Comandament de Girona.

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols va participar-hi amb dues i va treballar conjuntament amb mossos en el control d’accessos.

El Servicio Marítimo Provincial de la Guardia Civil es va ocupar del control d’accessos a la bocana; i Salvament Marítim (Ministeri de Foment) hi va participar amb la Salvamar Sirius, per donar suport en les actuacions al mar.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) hi va desplaçar una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) amb 2 tècnics. Un cop feta la recepció del ferit, se’l va avaluar i estabilitzar per a procedir al trasllat a l’hospital de destí més adient segons la seva patologia.

Protecció Civil de la Generalitat hi va desplaçar un tècnic dels serveis territorials de Protecció Civil a Girona fent les funcions d’observador.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Feliu de Guíxols i la Creu Roja també hi van donar suport a les diverses actuacions.