I després

S’il·luminarà el Monestir de color verd en el Dia Mundial de l’ELA aquest divendres

És una malaltia neurodegenerativa que afecta principalment a persones d’entre 40 i 70 anys i actualment no té cura

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu se suma un any més a la commemoració del Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica, l’ELA, i ho farà il·luminant de color verd la façana del Monestir de la nostra ciutat aquest divendres 21 de juny.

L’Ela és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.

La degeneració d’aquestes neurones fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi i els pacients presentin una atrofia muscular que avança provocant paràlisi progressiva. A més, també veuen afectades les seves capacitats de parla, deglució i respiració.

L’ELA afecta principalment a persones d’entre 40 i 70 anys amb una incidència lleugerament més elevada en homes. La malaltia actualment no té cura i te una evolució molt ràpida, de pocs anys en la majoria de casos, i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu.

La Fundació Miquel Valls proposa fer-se una foto davant el Monestir fent el gest de la lletra ‘L’ amb la mà i penjar-la a xarxes socials amb el hashtag #fesungestperlela etiquetant a @fmiquelvalls. També es proposa utilitzar les etiquetes #diamundialELA #fundaciomiquelvalls, #LuzporlaELA i #ELA.

El més llegit

I després