I després

SIGNATURES CONTRA CONCURS DE PESCA

Compartiu aquesta història

La major plataforma de recollida de signatures del món, www.change.org , conté una petició, que es pot signar on-line, en la qual s’insta a la Generalitat que s’aturi el concurs de pesca submarina, el Trofeu Isidre Sistaré, que organitza APS-Associació de Pesca Submarina prevista pel dia 10 de maig se celebrarà entre Platja d’Aro i Tossa de Mar. Per tant, afecta a tot l’àmbit del litoral guixolenc, excepte a l’interior de la badia, on queda expressament prohibit.
En aquesta competició, que l’any passat va comptar amb una seixantena de submarinistes dels quals només els 10 primers classificats varen capturar 150 peces de diverses espècies, abastarà des de la Platja de S’Agaró fins a la Cala Giverola de Tossa de Mar.
Els demandants consideren que aquesta competició “posa en perill la biodiversitat i ocasiona la mort de centenars de peixos grans amb un alt potencial reproductiu i tot per plaer, per esport o per aconseguir un trofeu”.
També fa èmfasi en el redactat en què “la sobreexplotació pesquera i la contaminació és un problema de gran abast que també s’ha d’afrontar però, mentrestant, donar autoritzacions per capturar lúdicament els peixos territorials és una contradicció absoluta amb treballar per a la conservació de l’ecosistema marí”.
Finalment s’insta al Govern de la Generalitat deixi d’impulsar aquesta activitat i que deixi d’autoritzar aquests concursos com estan fent altres països europeus”.
L’Ajuntament recolza aquesta petició i la diada de Sant Jordi es va mantenir una reunió amb representants de Medi Natural i esperen que es mostrin receptius amb la demanda.
El consistori, en canvi, posa com a exemple d’activitats subaquàtiques el Campionat d’Espanya de Fotografia Submarina que es tornarà a celebrar a Sant Feliu entre el 15 i el 20 de setembre d’enguany.
L’adreça per realitzar la signatura és: https://www.change.org/p/generalitat-de-catalunya-departament-de-pesca-i-medi-natural-no-autoritzar-m%C3%A9s-concursos-de-pesca-submarina?recruiter=90377472&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_page&utm_term=des-lg-share_petition-custom_msg&fb_ref=Default

El més llegit

I després