I després

SFG TINDRÀ UNA ARRIBADA I UNA SORTIDA DE LA “VOLTA”

Compartiu aquesta història

La 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya comença a agafar forma, i l’organització de la cursa ha anunciat aquest divendres que Sant Feliu de Guíxols serà arribada i sortida d’una etapa de la cursa i podrà gaudir en directe dels millors equips i ciclistes del món.

L’última vegada que Sant Feliu de Guíxols va allotjar una etapa de la “Volta” va ser el 1994, amb una contrarellotge individual que va guanyar el basc Aitor Garmendia (Banesto), en una edició que va coronar com a guanyador de la cursa l’italià Claudio Chiapucci (Carrera).

La “Volta” és una excel·lent plataforma per a la promoció turística i esportiva de qualsevol municipi català, tan a nivell estatal, amb un repercussió mediàtica superior als 20 milions d’euros en mitjans de comunicació a l’Estat, com internacional, amb una difusió televisiva que arriba a 190 països del món. L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols és conscient del potencial turístic d’aquesta prova esportiva i per això en fa l’aposta, tal com ha reconegut el regidor de Turisme, Salvador Calabuig i el d’Esports, David Oliveras.

Només a Europa i gràcies a Eurosport, la passada edició de la “Volta” va tenir una audiència superior als 15 milions de telespectadors, la més gran de la seva història.
“Estem il.lusionats amb la Volta, Sant Feliu de Guíxols de sempre ha tingut una forta relació amb el ciclisme, sempre ha estimat aquest esport, i farem que la ciutat es faci seva la cursa, animant tothom a gaudir de l’espectacle ciclista el proper març. L’Ajuntament hi posarà tot l’esforç per tal que sigui un èxit rotund”, ha comentat l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas.

“Tornar a Sant Feliu de Guíxols 25 anys després és una gran notícia per a tots. La “Volta” ofereix un espectacle esportiu de primer ordre mundial i a més ajudarà a promocionar la ciutat com a destí turístic gràcies a la seva difusió internacional”, ha comentat el president de la “Volta”, Rubèn Peris.

Fins a 18 vegades la “Volta” ha estat present a Sant Feliu de Guíxols durant la seva centenària història, amb victòries de corredors com Laurent Jalabert (1992), o de Jacques Anquetil (1966), en una contrarellotge amb sortida a Sant Feliu de Guíxols que va finalitzar a Lloret.

La 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà del 25 al 31 de març de 2019, essent una de les proves per etapes més importants del món, englobada dins del calendari UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme.

A la imatge, el regidor de Turisme, Salvador Calabuig, el director general de la Volta, Rubèn Peris, l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas i el regidor d’Esports, David Oliveras​

El més llegit

I després