SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA

Les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2016 a la ciutat van començar fa uns dies, amb la gratuïtat de la línia de bus divendres passat, amb la col.laboració de Moventis-Sarfa.

Fins aquest dijous s’ha regalat una planta de flor a tots els usuaris de la Montdela. Tots els usuaris participaran també en un sorteig de 10 targes T10. El sorteig es realitzarà el dia 23, i el resultat serà convenientment informat als mateixos autobusos i a diversos mitjans de comunicació i xarxes socials. Aquestes activitats es portaran a terme amb la col.laboració de: Tramuntana, Centre Especial de Treball, Moix Serveis i Obres, i Moventis-Sarfa.

També, des de les 8 fins les 20h. d’aquest dijous, no s’ha permès el pas de vehicles al carrer Hospital.

El dissabte 24 de setembre es durà a terme una ruta en bicicleta i una caminant, que sortiran a les 9h del passeig del Mar –davant Ajuntament-, i que tornaran al mateix lloc a les 11h. Tots els participants tindran esmorzar i regals. Aquestes activitats es portaran a terme amb la col.laboració del Centre Excursionista Montclar, Associació Ataràxia i Sport Ciclista Guíxols.

El diumenge 25 de setembre es durà a terme la VI Fira de la Mobilitat Sostenible, als espais de la Rambla Vidal, Carrer Major, Placeta Sant Joan i Espai “K” de l’Antic Hospital. A la Fira es podran conèixer diverses alternatives per a una mobilitat més sostenible, com vehicles elèctrics (tant turismes com professionals), de gas liquat de petroli, energies renovables, noves tecnologies de control, domòtica, aplicacions per a smartphones, drons, mini ordinadors, jardineria elèctrica, bateries per a la llar, punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Destacarà especialment les noves aplicacions d’eNàutica, és a dir nous motors elèctrics per a les embarcacions.

La Fira comptarà amb activitats per a la mainada a la placeta de Sant Joan: exhibició de karate de Bikes a Dojo (11h) i l’actuació del pallasso Gerard Somrius (12h).

A la tarda la Fira comptarà amb tres conferències dutes a terme per Francesc Mauri (Meteoròleg de TV3), Xavier Duran (Periodista Científic i director durant 15 anys del programa El Medi Ambient de TV3), i Gerard Barris (Universitat Politècnica de Catalunya), que versaran sobre mesures que tots podrem prendre contra el canvi climàtic, la importància dels vehicles elèctrics, i les noves infraestructures de recàrrega d’aquests vehicles. Les conferències, a les quals tothom hi podrà participar amb les qüestions i preguntes que tinguin a bé formular, es duran a terme a l’Espai “K” (capella) de l’Antic Hospital, entre les 17h i les 19h.

La Fira finalitzarà a les 20h.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació