I després

S’està enllestint un vagó del Segle XIX que anirà al Tinglado del port de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu ha recuperat per al centre d’interpretació del tren de Sant Feliu que s’emplaçarà al Tinglado del port el vagó nº47 del carrilet que està en fase de restauració.

S’espera que entre final de mes i principis de juny estigui acabat i pugui exposar-se, tirat per la màquina dels jardins Juli Garreta, en el tram de via que s’ha afixat a l’entrada de l’antiga nau de caolí de la zona de càrrega i descàrrega en record d’aquells viatges que el tren feia fins el port comercial on atracaven els vaixells.

El vagó és una peça de museu que data de finals del segle XIX, dels voltants de 1890. Els restauradors l’han desmuntat peça a peça i les estan recuperant de forma totalment artesana en l’interès que conservi al màxim els elements originals d’aquell tren que fou exemple de com els emprenedors guixolencs foren capaços d’implicar als ciutadans en un projecte comú que va comunicar la ciutat amb la capital i els pobles intermedis de l’itinerari aportant prosperitat a la ciutat emergent que era Sant Feliu de guíxols.

Aquestes i altres informacions, a més de la implantació del KM-0 Mar de la via verda, vestidors, aparcament, dutxes i taller per a cicloturistes, així com un bar per la banda de mar, entre altres, donaran sentit a aquest edifici recuperat per a la Ciutat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El més llegit

I després