I després

A la tardor es podrà visitar l’interior del conjunt monumental del Monestir de SFG

Compartiu aquesta història

La Generalitat de Catalunya va signar un conveni amb la Diputació de Girona i l’Obra Social de “La Caixa” a través del qual s’oferien ajuts per a la recuperació dels monuments d’origen romànic i els seus entorns dins del període 2008-2011.

Cinc municipis de les comarques gironines, entre ells Sant Feliu de Guíxols, Beuda, Montsoriu o Ripoll, varen poder tenir la fortuna de ser escollits en la primera tanda ja que, tot i que estava previst que aquestes ajudes anessin continuant per a la resta de monuments, la crisi va frenar el projecte per les retallades però no afectava a Sant Feliu que aconseguia aquesta assignació d’1.000.000 d’euros.

Una part es va invertir a la coberta del Monestir benedictí, que fa uns mesos es va acabar, permetent disposar de sostres més alts a la darrera planta que, amb l’enfustissat interior dóna molta més sobrietat i categoria als espais.

Però el gruix d’aquest ajut va destinat a un projecte que ja ve de fa temps i és que es pugui fer un viatge interior a tot l’espai monumental ja que coneixem la façana però no hem estat a l’altra banda de les arcuacions triforades, a la Torre del Fum o a la Torre del Corn.

Per tant, es tracta de fer accessibles tots aquests i altres espais que també connectaran amb el Palau de l’Abat o amb la Cambra de l’Abat situada a la torre del Fum i poder arribar fins al mausoleu romà que hi ha al peu de la Torre del Fum que es remunta a l’inici d’aquesta magnífica edificació del Monestir. Serà un circuit que permetrà passejar per l’altra banda dels murs i viatjar en el temps.

Al cim de la Torre del Fum hi ha un campanar que es traslladarà a la del Corn per tal d’habilitar l’espai de la primera per gaudir d’un privilegiat mirador.

El projecte es va encarregar a l’arquitecte Albert Pla i s’està en fase d’adjudicació de l’obra a l’empresa guanyadora del concurs que haurà de començar els treballs el juny i han d’estar lliurades, pagades i justificades el 30 de novembre tot i que s’espera que els operaris a finals d’octubre hagin abandonat el monument després de treballar-hi tot l’estiu.

Tot seguit reproduïm algunes fotografies interiors de les torres, del campanar i de les passeres que travessaven la Torre del Corn fa deu anys, quan es realitzaven les obres de coberta de les arcuacions per tal d’assegurar-ne la seva conservació.

Feuu clic a sobre per ampliar-les

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El més llegit

I després