I després

S’ESTÀ ENLLESTINT EL PROJECTE DE RECERCA “VIURE EN DEMOCRÀCIA. SANT FELIU DE GUÍXOLS 1979-2019”

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha posat en marxa en els darrers mesos el projecte de recerca i divulgació Viure en democràcia. Sant Feliu de Guíxols 1979-2019 en commemoració del quarantè aniversari, el proper 3 d’abril de 2019, de les primeres eleccions municipals celebrades a la ciutat després del franquisme.

L’impulsor de la iniciativa, el regidor Josep Melcior Muñoz, ens parla del projecte, que té dues vies d’actuació:

Per una banda una vessant de recerca de tot allò que ha succeït en aquests últims 40 anys, que bona part ja està realitzada, però quedaven elements que s’havien d’acabar de fer i que per part de l’arxiu històric s’ha pogut avançar en diferents elements de recollida d’informació, imatges i de testimonis.
I l’altre element que hi haurà serà, un cop feta aquesta recerca que ja està avançada, concretar-ho amb la difusió.

Fons Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Autoria Jaume Ferré. Urbanització de la plaça de Salvador Espriu al barri de Vilartagues l’any 1985.

Aquesta difusió es concretarà, per exemple, en exposicions i documentació online a més d’en un número especial de la revista L’Arjau.
Dins d’aquest procés s’ha fet també el recull d’una quaratena d’entrevistes de testimonis que es concentraran en dos documentals.

Fons Narcís Masferrer Buixó. Autoria desconeguda. Participants en la primera cursa popular de la Festa Major, organitzada pel Centre Excursionista Montclar, amb sortida a la plaça de l’Arbre del Rei l’any 1979.

Muñoz explica què el va portar a impulsar aquesta iniciativa:

Aquí coincideixien dues qüestions. Per una banda la meva formació i preocupació pels temes històrics i per altra que jo crec que les institucions sempre hem d’estar deixant petjada d’allò que s’ha realitzat.

El grup de treball està integrat per diversos especialistes i sota l’assessorament de Joaquim Nadal, Catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Girona i Director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, a més de ser el primer alcalde democràtic d’aquesta etapa.

 

El més llegit

I després