I després

SEGON SEMINARI DE CERÀMICA NEGRA

Compartiu aquesta història

Fa uns dies (28,29 i 30 d’abril) es va celebrar el Segon Seminari de Ceràmica Negra organitzat pel Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i l’Escola Massana d’Art i Disseny de Barcelona . Tal i com es va fer en el primer seminari, es va treballar amb la mateixa base a partir de motlles com ara els de l’arquitecte noucentista Rafel Masó, propietat del Taller de Ceràmica Marcó de Quart, amb l’objectiu de crear noves utilitats en el món del disseny i de l’art així com el fet de reutilitzar l’imaginari clàssic per donar-li un llenguatge contemporani amb fang cuit amb la tècnica tradicional de la ceràmica negra.
Aquestes noves propostes es varen treballar tant en el Taller Marcó com en el Taller Kypsela de Sant Feliu de Guíxols així com en el propi Monestir, seu del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.
Els dotze alumnes procedien dels Cicles Formatius de Grau Superior d’Escultura, de Modelisme Industrial i del Grau Universitari i els resultats i el procés del curs es documentarà i s’exposarà en les properes setmanes.
El professorat participant estava format per: Pilar Cotter, Lluis Cuatrecasas, Matilde Grau y Francesca Piñol.
A més del que ja hem esbossat anteriorment, entre els objectius es tracta de conèixer el territori, experimentar amb les formes resultants dels motlles i posterior modelat amb argila, conèixer la cocció en atmosfera reductora i resoldre l’acabat de les peces.
Les conclusions positives per part de totes les parts, va propiciar que el Seminari es pugui celebrar de forma anual.

El més llegit

I després