I després

BARRAQUES AMB ELS DIES COMPTATS

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu ja ha començat a emprendre accions en l’assentament de barraques i edificacions que durant anys ha proliferat a tocar de la Ronda de Ponent, de Cal Pitxu i de la urbanització de Sant Amanç.
El propietari dels terrenys ho va arrendar a un llogater que, sense cap mena de contracte ni control administratiu, ho va anar rellogant a terceres persones fins arribar a la trentena d’usuaris que s’hi han aplegat.
El que havien de ser simples horts, en alguns casos han anat derivant en una mena de desgavell d’usos que comporten la presència de barraques, edificacions d’obra, gosseres, barques, caravanes, vehicles desballestats i moltes coses més acotades per tanques de filats, lones, portes, somiers, uralites, persianes, plàstics i altres elements que fan de mampara del perímetre i que es troben a banda i banda d’un laberint de camins que travessen el bosc.
L’any 2010 ja es va disparar l’alarma a través dels Bombers de la Generalitat, quan dues dotacions s’hi van haver de desplaçar per intervenir en un incendi en una edificació il.legal que va afectar a dues habitacions i on es va esfondrar el sostre.
Les dificultats d’accés dels bombers i la situació a la zona varen generar un informe en el qual s’advertia del perill en aquell àmbit, a més de les queixes dels propietaris de la urbanització Sant Amanç, que pateixen les conseqüències i molèsties derivades de certes activitats a més de la degradació de la zona.
L’Ajuntament ja ha començat a actuar de forma progressiva i donarà prioritat al desballestament de les que han infringit la normativa i deixaran per al final als qui han fet l’ús inicial de disposar d’un hort ,malgrat que la idea és convidar-los a traslladar-se als futurs horts urbans que s’ubicaran a la zona de Mas Cabanyes (Vilartagues), on s’està ultimant la posada en funcionament del pou i el reg.
El mes de desembre de 2012 es va fer d’una modificació del POUM que afecta a bona part d’aquella zona, a tocar de la ronda, que acollirà també els camps annexos que es convertiran en un gran parc agrícola, on també s’ha aconseguit la propietat de la casa de Cal Pitxu i s’està treballant amb la propietat d’aquest espai en concret per tal que tota la zona esdevingui municipals, precisament per preservar aquesta banda de l’Ardenya.

HORTS FALDILLA

HORTS FALDILLA 2

HORTS FACE

El més llegit

I després