I després

SAQUEIG A L’ESTANC DE S’AGARÓ

Compartiu aquesta història

SAQUEIG A L’ESTANC DE S’AGARÓ
Els Mossos d’Esquadra busquen una banda de lladres que van saquejar un estanc de S’Agaró encastant una furgoneta robada contra l’aparador, segons informaven l’ACN i el Diari de Girona. El grup, format per quatre homes, havia planificat l’allunatge a consciència. En cinc minuts es van endur tabac valorat en 45.000 euros però la Policia Local els va començar a perseguir, van abandonar la furgoneta amb gran part del botí i es van amagar en una zona boscosa.
L’allunatge va tenir lloc la setmana passada. L’objectiu dels lladres era buidar l’estanc del mig de l’avinguda Platja d’Aro, que creua s’Agaró. La banda va actuar pels voltants de quarts de cinc de la nit.
El grup havia planificat el robatori a consciència. D’entrada, van robar tot allò que necessitaven per cometre l’allunatge. Van forçar una furgoneta que hi havia aparcada al lloc, i que pertany a una empresa de submarinisme de s’Agaró. Van entrar en una fleca propera, d’on es van endur les caixes de plàstic on se solen posar les barres de pa, i van agafar alguns puntals de metall d’una obra propera.
Els lladres van fixar els puntals a la part posterior de la furgoneta, per assegurar-se que amb un sol impacte n’hi hauria prou per fer saltar el vidre de l’estanc. Després, van fer marxa enrere i van encastar el vehicle contra l’aparador.
Segons explicava ahir el propietari de l’estanc, Vicens Arqués, el vidre no es va trencar perquè està blindat. Però sí que la força de l’impacte va arrencar-lo de ple del perfil d’alumini que l’aguantava i el va fer saltar. Tot i que l’alarma va saltar de seguida, els lladres en van tenir prou amb cinc minuts , Van començar a buidar lleixes i a posar tot el tabac que van poder dins les caixes del pa. “En van arribar a emplenar unes nou”, va precisar el propietari de l’estanc. En total, Arqués calcula que es van endur uns 45.000 euros en tabac.
Mentre els quatre lladres actuaven, els veïns es van despertar i van alertar la policia. Un dels treballadors de l’estanc viu a dalt mateix de l’establiment, i va ser ell qui també va posar sobre avís el propietari del que estava passant.
A la banda, però, la jugada no els va sortir del tot bé. Quan es disposaven a marxar, un cotxe de la Policia Local va arribar a lloc i els va començar a perseguir. Tres van fugir corrents. El quart, va pujar a la furgoneta i va intentar marxar per un carrer en contra direcció.
Al final, veient que la policia els trepitjava els talons, la banda va optar per abandonar la furgoneta a prop d’una zona boscosa i fugir amb el tabac que van poder als braços. “En total, calculo que he pogut recuperar el 80% de tot el tabac que em van saquejar”, explicava el propietari. Arqués també va afegir que les càmeres de seguretat que té a dins l’estanc van enregistrar tota la seqüència. “Es veuen perfectament quatre homes, tot i que no se’ls reconeix perquè duien la cara tapada”, va precisar ahir.

El més llegit

I després