Segons informa el DDG, la Plataforma Ciutadana Salvem Solius juntament amb un grup de veïns ha iniciat una recollida de signatures i ha presentat al·legacions contra el projecte d’una “macro-granja industrial per a 83.500 pollastres d’engreix” que es preveu ubicar a la Vall de Solius, van informar en un comunicat.
El projecte, “aprovat inicialment per l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, i en fase de tramitació davant Urbanisme de Girona, és del tot desmesurat i incompatible amb el futur sostenible de la Vall”, asseguren en l’escrit.
En concret, els veïns i la Plataforma al·leguen que el projecte es preveu ubicar “en un paratge d’especial protecció paisatgística” i que l'”estudi d’impacte d’integració paisatgístic” és “totalment insuficient”. Alhora, mantenen que la mida de les naus industrials és “desmesurada”, de “4,20 metrees d’altura i 4.248 metres quadrats de supeficie total construïda, que suposen un creixement d’un 500% respecte a la superficie de les naus existents avui”.
La Plataforma també alerta que sobre l'”excessiva proximitat de la granja a habitatges que podria comportar riscos sanitaris per als habitants” així com també hi hauria un “molt alt risc de contaminació de l’aqüífer del Ridaura, ja castigat pels lixiviats de l’abocador comarcal de Solius i la presència d’una granja industrial de vaques lleteres. La nova granja de pollastres generaría 835 tones de gallinassa cada any”, asseguren.
De la mateixa manera, els opositors al projecte de la granja consideren que “no consta aprovat “el pla de gestió d’aquesta gallinassa” i que els accessos per al trànsit de comions de gran tonatge són “inadequats”. Finalment, també es mostren en contra d’aquest projecte per un possible “maltractament animal”, ja que hi hauria un “excès de densitat dels pollastres estabulats”. En concret, de “20 pollastres per metres quadrat”.
Per tot això, a banda de presentar les al·legacions, des de la Plataforma es va anunciar ahir han iniciat una recollida de signatures per aturar el projecte.