I després

S’aprova el Pressupost de Sant Feliu del 2013

Compartiu aquesta història

Finalment es va aprovar el Pressupost 2013 amb els vots dels partits del govern (CiU-PSC), l’abstenció d’ICV EUiA i els vots en contra d’ERC, PP i TSF.
En les intervencions per part dels govern, la regidora responsable d’intervenció, Dolors Ligero, va exposar el que ja varem publicar ahir en referència a la filosofia i la distribució de partides fent èmfasi en l’estalvi aconseguit i en la rebaixa de l’endeutament.
El regidor d’inversions i projectes urbanístics, Joan Vicente, va desglossar, a grans trets, les inversions més importants dels projectes previstos entre els quals s’inclou l’aportació al Pla de Barris del Puig-Eixample, la carretera de Pedralta, la rehabilitació de la façana de l’antic Hospital, la remodelació dels safareigs públics, la implantació dels horts urbans, noves inversions al Monestir així com l’inici de les gestions que preveuen la implantació de l’aparcament soterrat al passeig, la pressió d’aigua a Sant Pol i a Vilartagues, on també s’hi contempla la creació de places d’aparcament, la intervenció al Sot dels Canyers, etc.
L’oposició va coincidir en el reconeixement de la feina realitzada pels tècnics d’intervenció però regidors com Joan Prat, d’Iniciativa, varen retreure al govern tant l’horari del Ple (les 2 de la tarda) com el curt termini que hi havia entre el lliurament del pressupost i la portada a aprovació així com el projecte d’aparcament.
Óscar Álvarez, del PP, va anunciar el seu vot en contra argumentant que no era democràtic redactar uns pressupostos sense consultar a la resta de grups de l’oposició afegint que no estava disposat a votar favorablement uns pressupostos imposats.
Per la banda d’ERC, Jordi Vilà també va anunciar el vot en contra per diverses raons entre les que destacaren la intenció del govern de fer l’aparcament al passeig i, especialment, el que considera un incompliment del contracte per part de l’empresa de neteja, com ja va fer l’any passat.
Carles Motas, portaveu de TSF va començar retraient al govern la tardança a presentar el pressupost quan ajuntaments com Palafrugell ja el varen aprovar el novembre de 2012. Motas deia que no li estranyava que hi hagués estalvi “si no dóna temps a gastar els diners”. Tot i que va agrair que, per primera vegada, membres del govern s’oferissin a comentar-li el pressupost, va acusar als partits que el sustenten d’opacitat i tractes de favor en algunes contractacions de personal.

El més llegit

I després