I després

Notícies sobre educació a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Un alumne de Sant Feliu de Guíxols participa en una estada formativa a Itàlia
Un grup de 20 joves de diferents Programes de Qualificació Professional Inicial de diferents indrets de Catalunya estan realitzant una estada formativa a Settimo, prop de Torí (Itàlia), del 25 de maig al 8 de juny.
Aquesta activitat està organitzada en el marc del programa europeu Leonardo da Vinci i enguany hi participa un alumne de Sant Feliu de Guíxols del perfil de vendes, oficina i atenció al públic.
A Settimo l’alumne desenvolupa 45 hores de la Formació en Centres de Treball (pràctiques) en una empresa local i rep classes d’italià.
El PQPI-PTT Guíxols – Vall d’Aro està organitzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració dels ajuntaments de Castell-Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols.

Edu Marxa realitza una xerrada sobre la LOMCE i la LEC i participarà en noves mobilitzacions. EL passat 28 de Maig la plataforma Edu Marxa, formada per la comunitat educativa de Sant Feliu de Guíxols, va organitzar una xerrada-debat sobre la LOMCE (Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa) al Centre Excursionista Montclar. En el mateix acte, la plataforma va anunciar l’organització d’una botifarrada-xoriçada festiva que tindrà lloc la darrera setmana de juny a Sant Feliu de Guíxols per acomiadar el curs escolar “amb solidaritat i alegria”.
Almudena González, de la Federació d’Ensenyament de CCOO i de la plataforma Gironina de docents, ha descrit la llei del ministre Wert com segregadora, elitista, privatitzadora, antidemocràtica, adoctrinadora, espanyolista i anticatalana.
Óscar Simón, membre d’Edu Marxa i de l’Assemblea de Personal Interí i Substitut ha ressaltat els paral·lelismes de la LOMCE amb la LEC (Llei Catalana d’Educació) i que “la Sra. consellera Irene Rigau i el Sr. ministre Wert tenen el mateix model educatiu al cap, això sí amb diferents idiomes”. També va parlar de l’agressió als drets laborals i a la democràcia als centres que suposa el nou Decret de Plantilles.
La quarantena de persones que van participar a la xerrada van mostrar un rebuig majoritari a la LOMCE i als aspectes neoliberals de la LEC i la seva predisposició a participar en properes mobilitzacions com la concentració que tindrà lloc a Girona i altres ciutats el proper 30 de maig contra el projecte del Decret de Plantilles, la manifestació de l’1 de juny per uns pressupostos socials i contra la Troika i la jornada lúdico-reivindicativa organitzada pel diumenge 9 de juny per la comunitat educativa de Blanes, col·lectiu amb qui Edu Marxa manté una molt bona relació.
El col·lectiu Edu Marxa valora molt positivament la xerrada, i vol agrair a l’Almudena González i a l’Óscar Simón la seva disponibilitat, així com a l’Àlex per la sonorització i al Centre Excursionista Montclar per la cessió de l’espai.
Edu Marxa ha deixat clar que seguirà lluitant per una educació pública, de qualitat, en català, democràtica, inclusiva i compromesa amb la transformació social des del bressol a la universitat.

El més llegit

I després