I després

Sant Feliu entre les poblacions amb deficiències de cobertura de telèfons mòbils

Compartiu aquesta història

Fins a onze poblacions de la demarcació de Girona, la majoria destinacions turístiques, pateixen problemes de cobertura de la telefonia mòbil durant ‘estiu. En total a Catalunya se’n han comptabilitzat una quarantena. El Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) ha presentat un informe que conclou que la transferència de dades a través de telèfons mòbils i connexions a Internet contribueix a saturar les capacitats i la cobertura es col·lapsa, fet que provoca que resulti més difícil parlar per mòbil. El degà del COETTC, Ferran Amago, destaca la importància de donar una bona imatge als turistes en època de crisi garantint un servei correcte.

Els principals motius de l’augment dels problemes de connexió i cobertura relacionats amb la telefonia mòbil es deuen principalment a l’increment dels serveis que s’ofereixen a través de la telefonia, l’existència d’un nombre insuficient d’antenes, l’ús d’Internet amb connexió de telefonia mòbil i el considerable increment de la població en època de vacances a les zones costaneres. Són conclusions de l’informe que ha presentat aquest dilluns la COETTC.

El document posa de manifest quins són els municipis que tenen problemes per solucionar la seva cobertura així com aquelles localitats que han millorat notablement la disponibilitat per facilitar el desplegament de la telefonia mòbil. Totes les dades indiquen que la problemàtica respecte a la manca de cobertura mòbil s’accentua any rere any, i en alguns casos el desplegament se situa per sota de la demanda mentre que en altres casos no s’està fent.

Dels municipis que han presentat més incidències en els darrers anys, el 43,52% han sabut reconduir la situació i ara disposen de cobertura acceptable. La resta, amb una majoria del 56,48%, encara reitera en aquesta problemàtica. Entre les localitats gironines més afectades per a aquestes deficiències hi ha Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Palafrugell, Llagostera, Lloret de Mar i Figueres

En contraposició, la Direcció General de Telecomunicacions i la Subdirecció General d’Explotació Viària de la Generalitat col·laboren conjuntament en un procés de diàleg amb els operadors per tal de consensuar una solució tècnica que permeti donar un servei eficient.

El més llegit

I després