I després

Sant Feliu de Guíxols començarà els actes de Capital de la Sardana l’1 de maig

El tret de sortida el donarà un esdeveniment al Teatre Auditori Narcís Masferrer, en què es farà pública tota la programació i ja es podrà gaudir d'una primera audició de sardanes.

Compartiu aquesta història

La ciutat guixolenca escalfa motors per a convertir-se en la Capital de la Sardana 2021. Sant Feliu de Guíxols havia de ser l’epicentre de la dansa tradicional catalana l’any passat, però l’esclat de la pandèmia i les conseqüents restriccions van portar l’organització a posposar tot un any el calendari. Ara, malgrat que el context de pandèmia continua en peu, els coneixements sobre el virus permeten organitzar activitats en la mesura que es respectin totes les accions preventives pertinents.

L’organització, en estreta coordinació amb l’Ajuntament de Sant Feliu, ha acordat fixar l’1 de maig com a data d’inici dels esdeveniments que conformen l’agenda de la Capital de la Sardana. Es farà amb un acte al Teatre Auditori Narcís Masferrer del qual en podem desvetllar pocs detalls. Sí que podem avançar que servirà per a recordar la capital anterior (Perpinyà), fer una mirada cap a la propera (Balaguer), presentar tot el programa d’actes i gaudir d’una audició on no només se sentirà música de cobla, sinó també cant de mar i fins i tot algun tango. Lligat encara a aquest acte, es procedirà a la descoberta d’una peça artística per a l’ocasió.

Recordem que el projecte de Capital de Sardana de Sant Feliu de Guíxols té marcat com un dels principals objectius que la dansa arribi a totes les edats i a tots els barris i segments de la població. Aquesta vessant més divulgativa es combinarà amb ballades i audicions, un global d’actes per, en definitiva, posar en valor el fet sardanista a la ciutat, una història marcada per noms en majúscules com el del gran mestre Juli Garreta o Rafael Figueras.

Segueix-ne tota l’actualitat a guixols.cat/sardana

El més llegit

I després