I després

Sant Feliu de Guíxols ajorna la Capital de la Sardana per al 2021

La població guixolenca havia de ser el centre del món sardanista a partir del passat mes de març, però la situació de crisi sanitària pel coronavirus ha portat els organitzadors a prendre aquesta decisió. Es conservaran tots els actes que hi havia programats, però s’hauran de reajustar, això sí, al nou calendari de l’any vinent.

Compartiu aquesta història

La ciutat de Sant Feliu de Guíxols s’ha vist obligada a posposar el fet d’esdevenir Capital de la Sardana aquest 2020. Havia de ser-ho a partir del passat mes de març, però la situació de crisi sanitària pel coronavirus ha portat els organitzadors a prendre aquesta decisió. Es conservaran tots els actes que hi havia programats, però s’hauran de reajustar, això sí, al nou calendari de l’any vinent.

Davant de les repercussions derivades de l’emergència actual a tots els àmbits, i en especial el de la cultura, els promotors de la iniciativa van acordar desplaçar-ho tot un any. La incertesa a l’hora de fer previsions va fer que la Confederació Sardanista de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Feliu i l’Agrupació Amics de la Sardana arribessin a aquesta entesa.

També van prendre part de la decisió els consistoris de les dues poblacions successores de Sant Feliu en la Capital de la Sardana, és a dir, Balaguer i Sant Cugat del Vallès. La capital de La Noguera passarà a ser el centre del món sardanista el 2022 en lloc del 2021, mentre que la ciutat vallesana ho serà el 2023 per comptes del 2022.

Sant Feliu de Guíxols tenia preparat un programa molt ampli i complet amb el tret de sortida el mes de març. La jornada de proclamació de la població guixolenca com a Capital de la Sardana 2020 estava planificada pel 21 de març, però ja es va haver de cancel·lar pel context de crisi. De fet, l’estat d’alarma es va decretar tot just una setmana abans d’aquesta data.

La principal aportació de Sant Feliu era l’acostament de la sardana a les escoles i una reivindicació sardanista en clau local, amb compositors d’excepció com Juli Garreta, entre molts altres. Tot plegat ara haurà d’esperar un any. L’essència, però, es mantindrà, i la il·lusió per ser Capital de Sardana es duplicarà.

El més llegit

I després