I després

Sant Feliu de Guíxols celebrarà un Sant Jordi diferent amb un ventall d’activitats a fer des de casa

Les propostes per a la tradicional festivitat del 23 d'abril van des d'una crida a decorar finestres i balconades fins a compartir lectures d'autors clàssics per xarxes socials, passant per una recopilació de gravacions d'escriptors vinculats a Sant Feliu que oferiran petites xerrades literàries.

Compartiu aquesta història

Sant Feliu de Guíxols té programat un bon grapat d’activitats de caire lúdic i també divulgatiu per a la diada de Sant Jordi, aquest dijous (23 d’abril). D’entrada, s’ha fet una crida arreu de la ciutat perquè es decorin finestres i balconades amb motius de Sant Jordi. Per exemple, amb roses fetes manualment amb cartolines, paper o el material de què disposi cadascú a les seves llars.

Pel que fa a lletres, un dels plats forts de la jornada seran els vídeos que es publicaran de diversos escriptors catalans amb vincles amb Sant Feliu. Els autors es gravaran per parlar de literatura, ja sigui d’obres pròpies, obres d’altres escriptors o simplement per llegir algun fragment literari. A mode d’avançament, Pilar Francès i Isidre Grau són dos exemples de literats que hi participaran.

Així mateix, també es penjaran a mitjans públics vídeos de floristes i llibreters de la ciutat guixolenca. En aquestes filmacions explicaran com estan vivint aquesta diada de Sant Jordi sens dubte excepcional, quines són les recomanacions i novetats novel·lístiques d’enguany i un llarg etcètera.


Fer difusió de Gaziel i altres autors històrics

Però no només es busca que literats i professionals del ram siguin els protagonistes de la diada de Sant Jordi. També ho podem ser nosaltres des de casa seguint la iniciativa Quin clàssic de la literatura catalana recomanaries per Sant Jordi?. Es tracta d’una proposta de la plataforma literària Espais Escrits a la qual s’ha adherit la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Des d’aquest equipament municipal es convida la població ganxona a filmar-se en horitzontal recitant un fragment d’alguna obra de Gaziel (o d’algun altre autor clàssic), que no sobrepassi el mig minut de durada, i que es pengi a les xarxes socials Facebook, Instagram i Twitter. Es demana que la publicació vagi acompanyada de les etiquetes #PatrimoniLiterariACasa, #EspaisEscrits i #Guixolsdescobreix, i també que es faci menció dels perfils oficials de la biblioteca (@biblioguixols).

Finalment, us recordem que diverses floristeries i llibreries locals posen a disposició del públic un servei de repartiment a domicili i propostes alternatives. Tanmateix, es demana antelació a l’hora de fer els encàrrecs: queden escassos dies per a la jornada festiva i els comerços implicats han de tenir marge per a poder gestionar-se la feina. Per tant, si teniu pensat regalar o simplement comprar-vos un llibre o una rosa, feu-ho quant abans.

El més llegit

I després