I després

No et quedis sense llibre ni rosa: a Sant Feliu de Guíxols, diada de Sant Jordi des de casa!

La situació de confinament impedeix una celebració normal de la Diada de Sant Jordi (23 d'abril). A Sant Feliu de Guíxols, però, Ajuntament, floristeries i llibreries han treballat conjuntament per fer possible la jornada festiva cadascú des de casa seva.

Compartiu aquesta història

La situació actual de confinament ha obligat a interrompre i cancel·lar tot acte de caire públic. Una de les festes culturals de més rellevància de Catalunya, la Diada de Sant Jordi, tampoc no se n’ha pogut salvar. Per primer cop en molts anys, la Rambla de Sant Feliu no podrà lluir les tradicionals paradetes de roses i llibres.

Per tal de capgirar la situació dins de les seves possibilitats, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha coordinat una acció amb les llibreries i les floristeries del municipi. Es tracta d’una proposta mitjançant la qual Sant Jordi es pugui celebrar igualment, però cadascú des de casa seva. Molts d’aquests establiments de proximitat posen a disposició dels guixolencs i guixolenques la possibilitat de fer repartiments a domicili tant de roses com de llibres.

Això no obstant, i com dicta la lògica, els comerciants demanen previsió a l’hora de fer les peticions. Queden molt pocs dies per a la jornada festiva i han de tenir marge per a poder gestionar-se el gruix de feina. Així doncs, si teniu pensat regalar o simplement comprar-vos alguna obra escrita o una rosa, feu-ho quant abans.

stjordi2020

La regidora d’Esdeveniments de Ciutat, Núria Cucharero, encoratja la població de Sant Feliu a participar de la proposta: “La idea és que siguem previsors i encarreguem la rosa i el llibre al nostre comerç de confiança”. “Fem-ho per rebre els llibres i les roses ara –explica la mateixa Cucharero-, o per a després del confinament; però, sobretot, no perdem aquesta tradició tan bonica que fa que el 23 d’abril tinguem un gran ambient”, sentencia.

Alguns dels establiments participen a la proposta llibreriesobertes.cat. És un servei sense ànim de lucre impulsat per Òmnium Cultural, la cooperativa cultural Som i l’empresa de recursos digitals Mortensen i que exerceix de plataforma mitjancera entre llibreries locals d’arreu de Catalunya i clients. Permet la compra de llibres en línia, uns llibres que els comerços en qüestió reservaran i entregaran un cop s’hagi superat el confinament domiciliari.

Aquí sota teniu el mapa de floristeries i llibreries de Sant Feliu de Guíxols implicades en la iniciativa municipal. Podeu comprovar si els negocis tenen el local obert, si estan adherits a llibreriesobertes.cat i altres dades necessàries per a fer ús dels seus serveis, com ara telèfons i correus electrònics de contacte. Només cal que cliqueu a sobre dels indicadors:

El més llegit

I després