I després

Sanció a la discoteca Palm Beach de SFG per fer ús de la platja de Can Rius el 2005

Compartiu aquesta història

Segons que informa l’Agència Catalana de Notícies, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la multa de 16.869,37 euros a l’antiga discoteca Palm Beach de Sant Feliu de Guíxols per ocupar il·legalment la platja i fer pagar als banyistes que volien utilitzar-la.

La qüestio vindria donada per la raó que el local instal·lava els estius una barra que donava a la sorra, que, a més, ocupava amb globus inflables, aparells de so, una tarima i una cabina de disc-jockey, entre d’altres elements. La Policia Local i el Servei de Costes de Girona van multar el local l’agost del 2005, després de diversos estius de cometre infraccions. La Direcció General de Costes va confirmar la sanció i ara el TSJC la reconfirmat.

En concret, el TSJC recorda que diverses actes de la Policia Local constataven que hi havia una barra de bar a la part posterior del local, diversos aparells de so, cabina de disc-jockey sobre una tarima i altaveus a la sorra, un globus a la sorra i a l’aigua, i envasos de vidre, gots i altres elements a la sorra i a l’aigua. A més, es prohibia l’accés al tram de platja a tothom que no pagués l’entrada a la discoteca, que podia arribar a aplegar unes 500 persones a la sorra.

L’empresa va negar alguns dels fets i d’altres els va atribuir als seus clients, desresponsabilitzant-se’n, però el TSJC recorda les actes aixecades per la Policia Local, que no posa en dubte, i el fet que la pròpia discoteca anunciava a la seva web que disposava de la platja per a les seves activitats. La discoteca considerava desproporcionada la multa, però el TSJC recorda que la sanció podria haver arribat als 300.000 euros.

Recordem que d’aquesta platja arrenca el camí de ronda que els propietaris del Club de Mar fa encara més anys que han tancat l’accés als ciutadans de Sant Feliu sense que, per ara, ni la justícia ni la direcció General de Costes hagin fet cap pronunciament al respecte.

El més llegit

I després