I després

L’acusat torna al pis on hauria mort el seu fill a Platja d’Aro

Compartiu aquesta història

Segons el diar El Punt, divuit anys de presó. És la pena que demana el fiscal per a Alejandro Suárez Puente, l’acusat d’un delicte d’assassinat, per haver mort el seu fill, de només 27 dies, a Platja d’Aro perquè la criatura no parava de plorar. Ahir va tenir lloc la primera sessió del judici, que va consistir en la constitució del jurat popular –format per sis dones i tres homes– i es va fer la inspecció ocular dels fets, que es va dur a terme al catorzè pis de l’edifici Beach Palace de Platja d’Aro, on va morir el nadó. A l’apartament, el fiscal va relatar als membres del jurat com podrien haver anat els fets. El judici durarà com a mínim quatre dies. Es farà una pausa durant el cap de setmana, i el jurat popular ja tindrà llest el veredicte dilluns o dimarts.

Els fets van tenir lloc el dia de la Immaculada de l’any 2009, a l’apartament on Alejandro Suárez vivia amb la seva dona i el seu fill, nascut l’11 de novembre. La mare de la criatura havia sortit a comprar i el pare es va quedar sol amb el nadó. El nen no parava de plorar i segons el relat del fiscal, el seu pare, “irritat i enfadat“, el va agafar pel cap i el va rebotre al terra o contra una de les parets de l’apartament. El fort impacte va causar un traumatisme cranioencefàlic greu al nen, que va morir poca estona després per una hemorràgia interna. El fiscal considera que els fets són constitutius d’un delicte d’assassinat amb traïdoria i l’agreujant de parentiu i, per això, demana una pena de divuit anys de presó. Per la seva banda, el lletrat de la defensa –exercida per l’advocat David Velasco– insisteix que es va tractar d’una mort accidental, i per això en demana l’absolució. Alejandro Suárez, que des de llavors està empresonat, va declarar tres vegades i cada cop va donar una versió diferent. Primer va dir que el nadó li havia caigut quan es disposava a banyar-lo, després va afirmar que li havia donat un cop sense voler amb l’ordinador quan el tenia assegut a la falda i, finalment, va explicar que l’havia llançat enlaire per jugar i que el nadó li havia caigut al terra. En aquest sentit, el lletrat Velasco considera que el fet que l’acusat oferís versions contradictòries “no el converteix en un assassí”.

Imprudència fatal

La versió de la defensa és que el jove estava jugant amb l’ordinador quan de sobte el nadó va començar a plorar. Va ser llavors quan el processat el va agafar en braços i va començar a jugar i ballar amb ell. En un moment l’home va cometre la imprudència de llançar en nadó enlaire amb tanta mala fortuna que va topar contra una biga (que està a una alçada d’1,97 metres) i posteriorment va perdre el contacte amb les mans i el petit va caure contra el terra. Va ser llavors quan el jove va enviar un missatge a la seva xicota explicant-li el que havia passat.

El més llegit

I després