I després

Salut i literatura, cicle “Salut i Societat”

Compartiu aquesta història

Aquest divendres 19 d’abril a les 19.30h al Castell de Benedormens de Platja d’Aro, se celebra una nova conferència del cicle Salut i Societat.
En el marc del mes cultural i aprofitant la proximitat de la diada de Sant Jordi, els tres clubs de lectura de les biblioteques de la Vall d’Aro i l’Espai del Metge i de la Salut Rural, col·laboren per introduir la literatura en el cicle Salut i Societat. Aprofitant la transversalitat d’aquesta disciplina, amb la que es pot relacionar gairebé qualsevol temàtica, unint salut i literatura a través de l’obra “Morfina. Relats d’un jove metge”, de Mikhaïl Bulgàkoy i editada per Edicions de 1984.
El relat es situa a Rússia l’any 1917, la Revolució és a punt d’esclatar i el jove doctor Bomgard, que tot just acaba de sortir de la universitat, es veu abocat a les profunditats de la Rússia rural, on les darreres innovacions tecnològiques com ara la llum elèctrica i el telèfon encara no han ni arribat. Aquest jove doctor, ¿com s’ho farà per fer front a la feixuga responsabilitat de ser el metge solitari d’un vast territori aïllat ple de pacients ignorants i supersticiosos? Amb una deliciosa barreja de realisme franc i d’exuberància humorística, en aquest recull de relats, que inclouen algunes de les observacions més personals i interessants de Mikhaïl Bulgàkov sobre la joventut, l’aïllament i el progrés, l’autor plasma els dubtes sobre la pròpia competència i la immensa càrrega de responsabilitat que experimenten els metges joves de les zones rurals.
L’acte serà a càrrec de Jaume Creus, poeta i traductor de l’obra.
L’entrada és lliure i gratuïta.
Amb la col·laboració dels Clubs de Lectura de les Biblioteques Municipals de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro-S’Agaró i Edicions de 1984.
Reconeixement de 0,5 crèdits de lliure elecció amb l’assistència a un 80% de les xerrades del curs (Vàlid per estudiants de la Facultat d’Educació i Psicologia, Facultat de Lletres, Facultat de Ciències, Facultat de Dret, Escola Politècnica Superior, Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i Facultat de Turisme).

El més llegit

I després