I després

Salut i l’Ajuntament de Palamós constitueixen la Comissió de coordinació per a la construcció del nou Hospital de Palamós

El futur Hospital de Palamós es construirà en uns terrenys del sector Les Oliveretes, a tocar de la C-31. Suposarà un salt significatiu cap a l’actualització de la infraestructura sanitària a la regió

Compartiu aquesta història

El Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de Palamós han constituït la Comissió de coordinació per a la construcció del nou Hospital de Palamós. La primera comissió, que s’ha reunit a les dependències de l’actual hospital, té la funció de coordinar totes les actuacions necessàries en matèria urbanística, així com establir les fases a seguir i acordar el calendari de cadascuna d’elles. La comissió està integrada pel gerent de la Regió Sanitària Girona, Jaume Heredia; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i un equip tècnic en matèria d’infraestructures i urbanisme del Servei Català de la Salut i de l’Ajuntament de Palamós, respectivament. Així mateix, també hi ha assistit Montse Garcia i Anna Ribera, codirectores de la Fundació Hospital de Palamós – Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (FHP-SSIBE), entitat que gestiona el centre.

La constitució de la Comissió de coordinació és un dels compromisos adquirits en el marc del Protocol de col·laboració signat durant el març de 2023 entre el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament per a la construcció del nou Hospital.

El gerent de la Regió Sanitària Girona, Jaume Heredia, explica que “estan satisfets de veure com avança el projecte del nou Hospital de Palamós i amb la constitució de la Comissió fan un pas més per consolidar la col·laboració entre Salut i l’Ajuntament de Palamós, amb què es reafirma el seu compromís envers el projecte”.

D’acord amb el protocol signat entre les dues administracions, l’Ajuntament assumirà els tràmits urbanístics pertinents per tal de disposar del solar i fer la cessió gratuïta al Servei Català de la Salut. L’Ajuntament també s’encarregarà de la urbanització de les vies d’accés i la mobilitat viària del nou hospital. Per la seva banda, el Servei Català de la Salut serà l’encarregat d’elaborar el projecte i de finançar-lo.

El futur Hospital de Palamós es construirà en uns terrenys del sector Les Oliveretes, a tocar de la C-31. Els tràmits urbanístics, un cop finalitzats, han de permetre disposar d’uns terrenys que permetin encabir-hi un equipament de fins a 40.000 m2, incloent la reserva per a futures ampliacions. Tot i això, el dimensionat final de l’hospital dependrà del pla funcional assistencial, on es definirà tot el que fa referència a l’estructura que ha de tenir l’àrea sanitària.

L’Hospital de Palamós dona cobertura a la comarca del Baix Empordà, amb una població actual de 134.147 habitants. L’actual edifici es va construir annex a l’antic hospital-asil de Palamós i va entrar en funcionament a principis dels anys 80. En el seu moment es va dimensionar per donar servei a una població d’uns 80.000 habitants. En els darrers 30 anys s’han anat realitzant diferents ampliacions i adequacions d’espais per fer front a la creixent demanda assistencial i a l’augment de la població.

Paral·lelament, la Fundació Hospital de Palamós – Serveis de Salut Baix Empordà ha iniciat un procés participatiu per incorporar la visió de la ciutadania en el projecte del nou Hospital.

El més llegit

I després