I després

Roben el cablejat del Tennis d’Aro

Compartiu aquesta història

Segons informa el diari El Punt Avui, els lladres de coure es van endur, la nit del 30 al 31 de desembre, el cablejat elèctric de les pistes esportives del Club de Tennis d’Aro, a Platja d’Aro, i, com a conseqüència, mentre no es puguin reparar, cinc pistes de tennis i tres de pàdel no es podran utilitzar si no hi ha claror de dia.
El robatori es va perpetrar entre les 10 de la nit del dimarts dia 30 i les 8 del matí del dia de Sant Silvestre, 31 de desembre. Per accedir a les instal·lacions esportives, els lladres van forçar el cadenat d’una porta metàl·lica ,i un cop a dins, van arrencar el cable de coure de l’enllumenat de cinc pistes de tennis i tres pistes de pàdel. També es van emportar les tapes de les arquetes que estaven fixades al terra. Un cop es va descobrir el robatori, els responsables de les instal·lacions, que no disposen de cap sistema d’alarma, van denunciar el cas als Mossos, que es van fer càrrec de la investigació.
El mateix dimecres, el Club de Tennis d’Aro va enviar un missatge, a través del correu electrònic, a tots els seus socis per informar-los que, per culpa del robatori de fil de coure, algunes de les pistes s’havien quedat sense subministrament elèctric i, per tant, només es podrien utilitzar quan hi hagués llum natural. Les instal·lacions del club són molt àmplies i disposen de catorze pistes de tennis de terra, dues de GreenSet, sis de pàdel, tres de minitennis i tres frontons.
El robatori de cablejat a les pistes de Platja d’Aro posa en evidència que el coure continua essent un material que interessa als lladres, tot i el risc d’electrocució que els suposa en algunes ocasions.
En qüestió d’un mes, dos homes que intentaven robar cable de coure han trobat la mort en plena feina en rebre una descàrrega. El 18 de novembre, Zhiani Boubcar, un noi de 23 anys i de nacionalitat marroquina, va ser localitzat mort al costat d’una torre elèctrica de mitjana tensió que hi ha situada a prop de la GI-641, al terme de Torroella de Montgrí. Per l’estat del cos i les cremades, tot apunta que el noi ja feia hores que havia patit la descàrrega.
I el dia de la Puríssima, el 8 de desembre, la història es va repetir a Vilafant. Un veí que passejava el gos va descobrir el cadàver d’un home estès al terra, al costat d’una torre elèctrica d’alta tensió, situada al darrere de la piscina municipal. No es tractava de cap operari de la companyia que hagués patit un accident laboral.

El més llegit

I després