En els darrers dies s’ha detectat que dels 24 arbres fruiters plantats el divendres 28 de març als talussos de la Ronda de Ponent de Sant Feliu de Guíxols, pels alumnes de primària de les escoles de la ciutat, una setmana després només en quedaven 6. La resta, 18, van  estat arrancats per uns desconeguts. Els fruiters els havien plantat els alumnes il.lusionats amb aquesta activitat quan participaven en l’acte del Dia de l’Arbre, i a cada arbre li havien posat un nom.
L’Ajuntament ha denunciat a través d’una nota enviada als mitjans, aquesta actitud incívica d’alguns ciutadans, que s’han emportat aquests arbres sense cap mena d’escrúpol.
Poc podia imaginar el regidor de Serveis, Joaquim Clarà, aquest incident quan buscava la complicitat dels 200 alumnes que hi van participar i als que, en plantar un magraner que varen batejar amb el nom de Tramuntana, els deia: “quan l’arbre es faci gran, vosaltres també anireu creixent. Anireu per la carretera de la ronda de Ponent i veureu aquest arbre, i podreu explicar a tothom que l’heu plantat vosaltres.
Els arbres els havien plantat en commemoració del Dia de l’Arbre amb la intenció que, els nens i nenes de primària, prenguin consciència envers la conservació de la natura i creant el vincle emocional de veure, al llarg de les seves vides, com aquell arbre que havien plantat quan eren uns infants havia crescut i es convertia en el testimoniatge del pas del temps amb la seva acció.
Desgraciadament els haurà arribat la notícia provocada pels delinqüents, que sempre estan de guàrdia, a l’hora de sostreure allò que no els pertany no se sap ben bé amb quin motiu.