I després

REURBANITZEN L’EUROCENTER PLATJA D’ARO

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha iniciat l’execució de les obres de reurbanització de l’àmbit de l’Eurocenter de Platja d’Aro, un espai públic de 10.147 metres quadrats delimitat entre l’avinguda de Castell d’Aro, l’avinugda de Luxemburg, l’avinguda Juli Garreta i la urbanització dels Estanys (dins l’àmbit d’actuació també s’inclouen alguns porxos interiors, que tot i ser de titularitat privada estan afectats a l’ús públic). La intervenció, licitada inicialment per 503.000 euros, finalment s’ha adjudicat per 405.000 euros aproximadament, assumits íntegrament per l’Ajuntament, sense que es generin contribucions especials entre els veïns, i amb un termini d’execució de vuit mesos.
Fonts municipals han informat que l’Eurocenter es va desenvolupar a finals dels anys 80 i tot i que l’estat general dels serveis era correcte, darrerament algunes les voreres s’havien malmès considerablement a conseqüència de les arrels dels pins i dels til·lers que n’aixecaven el paviment. D’altres s’havien enfonsat (per mala previsió o execució de les capses base i subbase, agreujat per les filtracions d’aigua) i en alguns trams el pendent superava el 2% legalment permès. També l’asfalt dels carrers s’estava esgotant i part de les voreres estaven poc il·luminades o hi havia fanals que no respecten les prescripcions actuals sobre contaminació lumínica, han afegit les fonts.
Les actuacions se centren, bàsicament, en solucionar els problemes de les voreres (enderrocant el paviment i les vorades malmeses per reconstruir-les, i replantejant rasants), i en adequar i millorar la il·luminació pública de les mateixes -la de la calçada es considera correcte- amb la instal·lació de lluminàries de 4,5 metres d’alçada, amb una distància d’entre 20 i 40 metres entre elles, segons el tram. Atès que s’actua en totes les voreres, també es substitueix la canalització i el cablejat d’aquesta instal·lació.

El més llegit

I després