I després

JORDI ORIOL ES PLANTA A SCDA

Compartiu aquesta història

La manca de definició del cap de llista de CiU a Santa Cristina d’Aro pot tenir conseqüències per a l’actual govern, en què la federació nacionalista governa en minoria amb el suport del regidor del PP. Diari de Girona informa que el primer tinent d’alcalde i regidor d’Obres i Serveis, Jordi Oriol, va enviar aquest divendres un correu electrònic al batlle, Josep Llensa (CiU) i als companys de govern Eva Claret (CiU), Carme Soler (CiU) i Sebastian Mateo (PP), en què demana “la suspensió de l’aprovació de les ordenances fiscals i del pressupost per al proper any 2015”. Oriol argumenta aquesta petició amb el fet que encara no se sap qui liderarà la formació per a les eleccions municipals del 2015, ni qui formarà la llista: “El motiu és no saber quin rumb polític voldrà dur a terme el futur equip polític de CiU que representarà el proper mandat”. En declaracions a aquest diari, ha concretat que aquests comptes municipals els gestionarà l’actual govern tan sols cinc mesos. I afegeix que considera “ètic” que el que hauria d’aprovar el següent pressupost és el nou govern que sorgeixi de les eleccions.
Oriol avisa que s’abstindrà si no s’aten la seva petició de suspendre la votació tant del pressupost com de les ordenances fiscals. El regidor precisa en el correu electrònic que serà “Unió Democràtica” qui s’abstindrà.
En aquest sentit, s’ha de contextualitzar que Oriol volia ser cap de llista de CiU a les properes eleccions, però les direccions dels dos partits li van parar els peus atès que a Santa Cristina d’Aro l’alcaldable surt de Convergència Democràtica. En tot cas, ell formarà part de la llista electoral de CiU.
El regidor democristià justifica el seu posicionament amb el fet que CDC no troba candidat per liderar la llista, com informava Diari de Girona aquest divendres, i que hauria de prendre el relleu de Llensa, el qual haurien de canviar molt les coses perquè decidís repetir.

El més llegit

I després