I després

REUNIÓ AL BALDIRI PER LA SUPRESSIÓ D’UN P3

Compartiu aquesta història

La decisió del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de suprimir un dels grups de P3 de l’escola Baldiri Reixach de Sant Feliu de Guíxols ha estat contestada en els darrers dies pel Consell Escolar Municipal amb la paralització de tota la tramitació del procés de matrícula a l’espera de poder mantenir una reunió amb el director territorial d’Ensenyament a Girona, Josep Polanco, que s’ha celebrat aquest dijous en el mateix centre educatiu on, a la porta, s’ha trobat amb una concentració de persones i algunes pancartes de protesta a la zona d’accés.

De fet, s’han celebrat dues reunions, una amb el claustre de mestres i una segona on hi havia també pares d’alumnes, membres de la comunitat educativa i alguns regidors, on cadascú ha dit la seva i on del director territorial ha dit que recollia els arguments, es sospesarien i, com a molt, el dilluns concretarien si hi ha alguna modificació.

En finalitzar, els diversos representants han atès als mitjans de comunicació explicant el seu punt de vista després de les reunions esmentades:

La directora del centre escolar, Carmen Gros, declarava: “el que hem intentat és mantenir els dos grups, el director territorial ha estat receptiu, ha dit que ho reconsidereran i que ho valoraran a partir de les nostres propostes. El que tenim molt clar és que si es tanca aquesta línia de P3 s’estarà tancant la porta a la integració. Seria una pèrdua de l’oportunitat de poder treballar la integració, la inclusió i la cohesió social que, juntament amb la millora dels resultats educatius, és un dels objectius del departament, objectius que amb la supressió de la línia de P3 es veurien afectats notablement”.

L’alcalde Carles Motas declarava als mitjans que agraïa la presència de Josep Polanco, “a qui hem escoltat i hem manifestat la nostra disconformitat amb la decisió que ha pres el departament. Li hem dit que és una decisió desencertada, un error que s’està a temps de rectificar ja que és possible que s’hagi pres tenint una lectura freda dels números, no de la realitat social d’un barri i, aquesta realitat, s’ha de tenir en compte sabent quina és la realitat educativa, l’entorn sociocultural i les necessitats de l’escola.
No estem demanant res que sigui impossible, ni que s’inventin criatures per tenir una línia de P3, demanem que no es retirin recursos allà on són necessaris”.

El director territorial d’Ensenyament, Josep Polanco, ha destacat que havien vingut “a explicar i a escoltar i, escoltant, ens quedava molt clar quin és el missatge que ens arriba per part de l’Ajuntament, de l’escola i de la comunitat educativa.
Per tant, podem incorporar, o no, alguns dels arguments en la decisió però, a dia d’avui, el Baldiri té assignat un grup de P3”. Pot canviar o no pot canviar, en tot cas dependrà de si els arguments que ens han posat al davant són suficientment potents com per fer reconsiderar la decisió. La situació que tenim actualment considerem que és satisfactòria per a les famílies en la mesura que totes han estat ateses en primera opció”.

D’altra banda, cal destacar que s’han tornat a desencallar les matriculacions i es poden continuar les seves tramitacions.

El més llegit

I després