I després

COMMEMORACIÓ DE 25 ANYS DEL PEIX BLAU GANXÓ

Compartiu aquesta història

El proper diumenge, 18 de juny, es tanca la vint-i-cinquena edició de la campanya del Peix Blau Ganxó i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va organitzar el passat dimecres al vespre a l’Hort del Rector, un acte d’homenatge i agraïment als establiments i entitats que durant aquest període de temps han participat d’una o altra forma en la promoció de la ciutat a través d’aquesta mostra gastronòmica.

Es va obrir l’acte amb els parlaments del regidor de l’Àrea de Turisme, Salvador Calabuig que va recordar els inicis de la campanya i els productes de Km-0 que el conformen, a més dels complements als plats de peix blau com les fleques, pastisseries, els dissenyadors, els vins, caves, cocktails i altres col.laboracions, com la de la Confraria de Pescadors, per posar algun exemple. Tot seguit va presentar l’espot de televisió realitzat a Sant Feliu per Dosis.

Tot seguit va intervenir la directora dels Serveis Territorials d’Agricultura de Girona, Elisenta Guillaumes que va fer algunes pinzellades sobre la importància d’aquest tipus de campanyes i de la gestió del seu departament.

Es va tancar aquest apartat amb la intervenció de l’alcalde, Carles Motas que, a més del seu discurs institucional, va recordar la seva experiència personal i algunes anècdotes, com a participant amb els restaurants familiars en totes les edicions realitzades i va dir que les noves generacions de restauradors havien d’encarar el repte de continuar aquest recorregut de vint-i-cinc anys..

Tot seguit els restaurants i bars varen rebre un obsequi dissenyat per l’escultor Manel Marzo-Mart i es va fer esment de tota la resta de col.laboradors en agraïment per la seva participació.

També hi va haver un record especial pels qui ja no hi són, entre altres, en Joan i en Salvi Clarà, Jordi Budó, Lluís Cruañas, Pepín Pi (Bonet), Josep i Nando Roura, Rafel Viñolas, Pere Molla, Jouanito Biu (El Currillo) i Mariano Grandes.

A continuació, el cantautor Sé va entonar el valset del Peix Blau Ganxó, es va fer la foto de família i el restaurant El Ginjoler va oferir un sopar a tots els assistents.

Podeu veure el vídeo de l’espot televisiu accedint al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=BXgcpnmYQKA&t=16s

El més llegit

I després