L’AJUNTAMENT DE SANT FELIU RETIRA UN NIU DE VESPA ASIÀTICA

Fa uns dies l’ajuntament de Sant Feliu va rebre l’avís que hi havia un niu de vespa asiática —Vespa Velutina— a la façana d’un immoble propietat d’uns ciutadans russos que eren fora del país. Aquesta situació dificultava la seva actuació degut a que la llei no permet que el consitori entri en una propietat privada sense el permís del propietari.
Després de rebre l’autorització, l’ajuntament ha pogut procedir a retirar el niu aquest dilluns a través d’una empresa especialitzada.
El niu era d’un tamany considerable i s’ha hagut de ruixar ja que estava enganxat a diverses parts del voladís i la paret.
Un cop retirat és gestionat per una empresa de residus especials.

L’alcalde de la ciutat, Carles Motas, demana als ciutadans que sempre que vegin algun d’aquests nius o vespes es posin en contacte amb el departament de medi ambient del consistori per poder gestionar la seva retirada.
Podeu contactar-hi a través del mail medi@guixols.cat, al telèfon 972.32.71.50 o dirigint-vos a l’edifici de les Vetlladores, al carrer del Mall 61 de la ciutat.

L’alcalde recorda que els ciutadans també poden retirar-los ells amb els seus mitjans si contacten amb una empresa de plagues, que també hi estan facultades. Els costos en propietats privades van a càrrec dels propietaris.
Fins ara a Sant Feliu s’han trobat un parell de nius d’aquesta espècie.

Podeu ampliar la informació sobre aquesta vespa clicant aquí.

 

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació