Fa uns dies l’ajuntament de Sant Feliu va rebre l’avís que hi havia un niu de vespa asiática —Vespa Velutina— a la façana d’un immoble propietat d’uns ciutadans russos que eren fora del país. Aquesta situació dificultava la seva actuació degut a que la llei no permet que el consitori entri en una propietat privada sense el permís del propietari.
Després de rebre l’autorització, l’ajuntament ha pogut procedir a retirar el niu aquest dilluns a través d’una empresa especialitzada.
El niu era d’un tamany considerable i s’ha hagut de ruixar ja que estava enganxat a diverses parts del voladís i la paret.
Un cop retirat és gestionat per una empresa de residus especials.

L’alcalde de la ciutat, Carles Motas, demana als ciutadans que sempre que vegin algun d’aquests nius o vespes es posin en contacte amb el departament de medi ambient del consistori per poder gestionar la seva retirada.
Podeu contactar-hi a través del mail medi@guixols.cat, al telèfon 972.32.71.50 o dirigint-vos a l’edifici de les Vetlladores, al carrer del Mall 61 de la ciutat.

L’alcalde recorda que els ciutadans també poden retirar-los ells amb els seus mitjans si contacten amb una empresa de plagues, que també hi estan facultades. Els costos en propietats privades van a càrrec dels propietaris.
Fins ara a Sant Feliu s’han trobat un parell de nius d’aquesta espècie.

Podeu ampliar la informació sobre aquesta vespa clicant aquí.