I després

JORDI GAMITO DE PD’A 3ER EN LA ULTRA MARATÓ DEL MONT-BLANC

Compartiu aquesta història

Jordi Gamito, de 36 anys, s’havia fixat acabar entre els cinc primers en la ultra marató del Mont-Blanc, amb la cinquena posició es donava per satisfet. Com a treballador autònom del sector de la construcció, a Camprodon, el corredor de Platja d’Aro, havia demanat al seu cap dos mesos lliures per poder entrenar-se en els Alps. L’esforç i la constància han donat els seus fruits i aquest dissabte el català creuava exultant la meta de Chamonix en tercera posició, amb un temps de 21 hores i 57 minuts, darrere del francès Xavier Thévenard(20:44:16) i del romanès Robert Hajnal(21:31:37), la ultra marató de muntanya recorre 171 quilòmetres amb 10.000 metres de costes en els Alps.

Tot i haver patit en els últims 50 quilòmetres i durant la nit haver caigut quatre vegades, el corredor explicava en arribar a meta que veia com les seves possibilitats augmentaven en anar caient els favorits, des dels nord-americans Jim Walmsley i Zach Miller, a l’espanyol Luis Alberto Hernando. La mala sort va fer també que Kilian Jornet abandonés de matinada.
Gamito va donar una alegria a la nombrosa afició catalana congregada en Chamonix, la localitat francesa als peus del Mont-Blanc que durant una setmana és la capital de les carreres de muntanya, amb 10.000 participants en les diferents proves.

Gamito ha arribat a l’exigent món del ultratraildesprés de dedicar-se a una disciplina més exòtica, el muay thai, un art marcial tailandès. La muntanya, pujar costes i lliscar-se muntanya a baix, li serveix per desconnectar de la seva jornada laboral com a paleta.

El més llegit

I després