I després

RESUM DE L’ANY DE GUÍXOLS DES DEL CARRER

Compartiu aquesta història

La plataforma Guíxols des del carrer-Entesa de Sant Feliu de Guíxols, ha difós una nota en la qual fa un balanç de la seva activitat durant aquest any 2016, incidint especialment en les propostes que el seu regidor, Jordi Lloveras, ha anat presentant en el Plens.

El contingut textual és el següent:

“GUÍXOLS DES DEL CARRER-E ES CONSOLIDA A L’ESCENA POLÍTICA LOCAL
La plataforma ciutadana ha estat el grup a l’oposició més actiu durant el 2016

Aquest serà el primer any sencer de balanç de la nova formació política que, sota el nom de Guíxols des del Carrer-Entesa, es va presentar ara fa un any i mig per primera vegada a unes eleccions municipals. Llavors, en plena campanya electoral i sota el lema de “La política l’ha fas o te la fan”, la formació deia que Sant Feliu de Guíxols s’estava convertint en una ciutat pansida i tancada, en part conseqüència de la crisi econòmica, però també per la manera de fer dels governs hegemònics de sempre.

La gent de Sant Feliu de Guíxols ens estimem la nostra ciutat, no obstant, molt del que veiem no ens agrada. El creixement de les desigualtats i la precarietat ja va fer que llavors el grup tingués molt clar que la política s’havia de fer, primer de tot, per satisfer les necessitats de les persones i garantir una vida digna per a tothom. Avui, Guíxols des del Carrer-E continua tenint molt clar que el primer són les persones i així ho ha demostrat activament al llarg de tot l’any.

La formació deia llavors també que estàvem perdent la ciutat i que calia recuperar-la a través d’un projecte col·lectiu il·lusionant. Guíxols des del Carrer-E s’està consolidant com aquest espai de debat i participació necessari per construir una alternativa municipal. I ho està fent a partir de trobades periòdiques obertes a tota la ciutadania, d’assemblees i d’altres actes que sempre han tingut un mateix denominador comú: les propostes per transformar la ciutat i l’Ajuntament s’han d’elaborar de manera col·lectiva. I també ho està fent a partir de propostes i mocions plantejades al consistori. Algunes d’elles s’han resolt favorablement: a favor d’una campanya contra l’homofòbia, per a la creació d’un comissió d’estudi per a la tarifació social, per augmentar el 50% l’IBI de les vivendes desocupades, per recuperar l’espai de la platja de Can Rius, a favor de la Renda de Ciutadania Garantida, per informar de la instal·lació dels nous comptadors de tele gestió de l’electricitat , anomenats intel·ligents o per informar que les tovalloletes humides no s’han de llançar mai al vàter. Altres, no obstant, no han prosperat: a favor d’una implantació progressiva dels pressupostos participatius, per a la creació d’una oficina per atendre la pobresa energètica, a favor de re municipalitzar el cementiri, per a la inclusió de clàusules socials en els contractes públics, a favor de la implantació del Porta a Porta com a sistema de recollida selectiva d’escombraries o a favor de partides pressupostàries per solucionar de manera subsidiària problemes en la disciplina urbanística, com per exemple els solars abandonats o els edificis ruïnosos.

En tot cas, el compromís de Guíxols des del Carrer pel 2017 és el de continuar treballant per endegar aquelles mesures que prioritzen el bé comú, que són capaces de donar resposta als problemes de la gent i que, alhora, suposen un ús més eficient dels recursos; en definitiva, per continuar sent útils a la gent”.

El més llegit

I després