I després

Restaurants de SFG a la presentació del Calendari Gastronòmic del Baix Empordà

Compartiu aquesta història

El Consell Comarcal del Baix Empordà va presentar el calendari de campanyes i jornades gastronòmiques 2012 a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà el divendres. L’acte fou presidit per Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, i alcalde de Begur, i per Joan Trias, conseller comarcal representant de la Comissió Turística que va explicar l’evolució del calendari gastronòmic des de la seva creació.

També hi fou present Pere Bahí, del restaurant la Xicra de Palafrugell qui, en nom seu i dels altres restauradors, va relatar l’experiència participativa als 15 anys de Campanyes Gastronòmiques.

Assistíren a l’acte Ramon Ramos, gerent del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i Josep Blanch, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà així com un centenar de persones de diferents àmbits socials.

L’objectiu de les campanyes és, ara més que mai, aconseguir desestacionalitzar la temporada turística promovent els productes propis de cada població per oferir sempre la màxima qualitat.

El calendari gastronòmic 2012 presenta dues novetats: el passaport i la incorporació d’esdeveniments turístics

Pel que fa al passaport es troba imprès en el calendari. Cada visitant que consumeixi 4 campanyes gastronòmiques diferents rebrà un premi, que consisteix en una sessió de cuina per a una persona a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà i una visita guiada per a dues persones a un celler de la Denominació d’Origen Empordà. Totes les persones premiades entraran directament en el sorteig d’una estada gastronòmica al Baix Empordà.

Pel que fa a la incorporació al calendari d’esdeveniments turístics s’ha fet pensant que, tot i degustant algun menú d’una campanya gastronòmica es pugui complementar el dia per tant els criteris que s’ha seguit per seleccionar-los han estat que siguin fora de temporada turística i coincidents amb alguna campanya gastronòmica.

Les campanyes i jornades que se celebren aquest any són: La Cuina del Peix Blau Ganxó, a Sant Feliu de Guíxols; La Garoinada i Es Niu, a Palafrugell; el Menú de l’Olla de Peix, el Menú de la Gamba i el Menú de l’Escamarlà, a Calonge – Sant Antoni i Palamós; Pals i la Cuina de l’Arròs, a Pals; El Peix de Roca, a Begur; Tastets de Mar: La Clova i la Poma a la Cuina, a Torroella de Montgrí – l’Estartit, i la Cuina del Bolet, a Santa Cristina d’Aro.

Més d’un centenar de restaurants del Baix Empordà oferiran un ventall de fins a 11 propostes gastronòmiques.

Com a cloenda de la presentació, 32 restaurants de la comarca varen rebre un diploma de reconeixement per la seva participació en les campanyes des dels seus inicis.

En finalitzar es varen degustar alguns dels productes i plats representatius de les campanyes gastronòmiques acompanyats de vins oferts pels cellers Mas Oller i Can Sais i es va obsequiar els assistents amb el calendari gastronòmic 2012.

 

El més llegit

I després