I després

Segona reunió de l’operatiu d’emergència a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Compartiu aquesta història

http://www.meteo.cat/servmet/prediccio/ctermini/cat/index.html

Telèfon general d’informació sobre l’onada de fred a Sant Feliu de Guíxols: 972 82 00 51

Divendres 03-02-2012 – 17:00 h Totes les vies estan obertes
Totes les carreteres ja estan obertes al trànsit amb total normalitat. La carretera de Tossa i el camí dels Butans ja estan oberts, sense incidència. Recomanació mentre duri l’onada de fred: eviteu desplaçaments innecessaris, sobretot de nit en previsió de glaçades. El fred continuarà essent intens els propers dies.

La web municipal www.guixols.cat i Ràdio Sant Feliu 107.0 FM segueixen operatius amb tasques d’informació

Divendres 03-02-2012 – 14:00 h Notícia reunió operatiu de seguretat

Aquest divendres al matí es va celebrar una segona reunió de l’operatiu d’emergència convocat per l’alcalde, Joan Alfons Albó, format per una trentena de caps i representants dels cossos de seguretat, Protecció Civil, Creu Roja i caps d’àrea de l’Ajuntament a més d’empreses vinculades com Aqualia o Cespa.

Les incidències, després de la nevada, foren mínimes durant la nit i el problema fonamental foren les glaçades que posaven en perill la circulació així com el trànsit de persones pels carrers de la Ciutat.

En prevenció es varen tancar alguns accessos con la carretera dels “butanos”, que va de poble Nou fins a la carretera de Castell d’Aro així con la de la Volta de l’Ametller que passa pel Curhotel Hipócrates i la carretera de Tossa que poc a poc aniran tendint cap a la normalitat però sempre amb molta precaució.

Des de les 6 de la matinada es va començar a escampar sal pels carrers i accessos de la zona de Vilartagues, la més habitada i amb més pendents, tant a la via com a les voreres. La Ronda Nord també estava afectada per les plaques de gel així com carrers molt transitats com Canigó, Rufo, rambla Generalitat i una altra zona de grans desnivells com la de Can Tell (París, Londres, Ginebra, etc.

En la mateixa reunió i després de l’avaluació efectuada, es va decidir que divendres a la tarda es tornessin a obrir tots els centres escolars i alliberar els pavellons i zones esportives que s’havien reservat com a centres d’acollida en cas de necessitat. Els camps de futbol varen continuar tancats per l’acumulació de glaç a la gespa artificial.

Tot i no preveure noves reunions si la climatologia no ho requereix, equips com la brigada d’obres es desplaçaren divendres a la tarda a Sils per tal d’emmagatzemar reserves de sal per acabar d’alliberar els carrers del glaç i per tal de disposar d’un romanent en cas de necessitat.

El fred encara pujarà d’intensitat les properes hores i s’anuncia una setmana entrant amb les temperatures més baixes per la qual cosa es demana que no es faci cap tipus de reg i, en cas de disposar de tubs de subministrament d’aigua exteriors, que es vagi deixant córrer l’aigua per evitar que es congeli i que es produeixin fuites.

El més llegit

I després