I després

Reobre l’oficina de turisme de SCDA

Compartiu aquesta història

La junta de govern local de Santa Cristina d’Aro ha aprovat un contracte de concessió administrativa que permetrà reobrir l’oficina de turisme –a l’antiga estació del carrilet– en paral•lel a l’explotació d’un servei de cafeteria. Segons informa el diari El Punt Avui, l’experiència ja s’havia assajat l’any passat, amb un contracte d’un any. I ara s’ha adjudicat a un altre empresari amb una durada biennal que es podria arribar a prorrogar amb dues anualitats més.
La reobertura del servei ha estat una reivindicació de les empreses turístiques, de restauració i els grups municipals. Però, més enllà de l’atenció turística, el fet que el bar s’estigui dotant amb una gran terrassa amb tendals i barbacoa ha aixecat suspicàcies entre els propietaris d’alguns restaurants pròxims. El regidor d’ERC Josep Xifre ho va criticar en el darrer ple municipal, ja que alerta del “greuge” que suposaria “un restaurant encobert fomentat des del mateix consistori” i amb “un lloguer de només 500 euros mensuals”. Xifre tampoc no veu bé la durada de la concessió: “A la pràctica, es pot allargar fins als quatre anys, però si s’hagués fet directament per aquest període hauria d’haver passat pel ple, i no simplement per la junta de govern.”
El regidor de Turisme, Sebastián Mateo (PP), argumenta que s’ha optat per dos anys prorrogables perquè “si el servei no funciona es podrà recuperar abans el control”. L’edil explica que, a més dels 6.000 euros de cànon anual (els 500 euros mensuals), el responsable de la cafeteria contractarà personal que atendrà els turistes “365 dies a l’any”, mentre que ara només hi havia plena atenció a l’estiu. Respecte al menjar, diu que només serviran begudes, entrepans i carn a la brasa. I hi afegeix que l’establiment complirà els mateixos requisits que estableix l’ordenança de terrasses per a la resta d’establiments.
Mateo diu que els 6.000 euros anuals que s’ingressaran per la concessió del servei de bar es gestionaran directament des de l’àrea de Turisme per organitzar activitats, rutes o excursions que puguin atreure visitants al municipi. Segons l’edil, la partida també es beneficiarà dels ingressos derivats del mercat mensual d’objectes de segona mà (12.000 euros més durant tot l’any) i els provinents de la liquidació de la taxa per pernoctacions turístiques de la Generalitat, que estima en uns 15.000 euros addicionals.

El més llegit

I després