I després

7 notícies i 7 imatges de SFG + Agenda Esportiva

Compartiu aquesta història

DIUMENGE “PETITS PRINCEPS” AL TEATRE AUDITORI
Diumenge, 8 de març a les 12 h. al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols, la fundació Xarxa de l’Espectacle Infantil i Juvenil presenta l’espectacle per a tots els públics: Petits princeps, a càrrec del Grup Minimumusic.
A la Clara li agrada badar i taralejar melodies. Fer pampallugues amb les mans i deixar-se anar onades amunt, onades avall. La Clara juga, balla, somnia i creix de la mà de tots aquells que la vulguin acompañar. Fins i tot el bidó que li feia de cadira també comença a giravoltar.
L’organització anuncia per endavant el proper espectacle per al dia 12 d’abril que serà “Contes al terrat” amb la companyia Anna Roca.

Petits-Prínceps2

DINAR DE GERMANOR DE L’ASSAMBLEA NACIONAL CATALANA
El passat diumenge 1 de març es va celebrar a Mont-ras un dinar de germanor que va aplegar les territorials de l’Alt i Baix Empordà i la Catalunya Nord.
Guíxols per la Independència va formar part d’aquestes 150 persones que es van reunir i van gaudir d’una jornada festiva i de convivència.

dinar_germanorANC

PREMI PER A L’AGRUPACIÓ SARDANISTA
El llibre editat amb motiu del 27è Aplec de la Sardana del 2014, editat per l’Agrupació Amics de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols, ha rebut el Primer premi concedit per l’ Agrupació d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines.Tenim
Cada any per l’aplec s’edita un llibret que es fa arribar a moltes persones interessades en el món de la dansa, la música i, en general, la cultura catalanes. Tots ells han contribuït a augmentar-ne el prestigi que ha estat reconegut en les darreres edicions amb diferents premis de l’Agrupació d’Aplecs de les Comarques Gironines. Aquest mateix primer premi també ens va correspondre per l’edició del llibret de l’anterior 26è Aplec de la Sardana, el de l’any 2013.
Els escrits que s’hi publiquem són molt diversos, des de ressenyes històriques fins a escrits d’encoratjament, des de recordances o referències a actes sardanístics recents fins a poesies i fins i tot dibuixos infantils. Tampoc hi manquen mai, en les primeres pàgines, les presentacions i benvingudes institucionals de l’Ajuntament –Alcalde i Regidors -, que el patrocina així com les dels presidents de les diverses institucions que hi donen suport: Diputació de Girona, Agrupació d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines, Confederació Sardanista de Catalunya, i d’altres personalitats.
A l’Agrupació li interessa molt obtenir cada any noves col•laboracions de persones de renom del món de la cultura catalana disposades a enviar-los-hi algun escrit que faci referència a la dansa nacional de Catalunya. En el llibret de l’any passat, per exemple, hi va col•laborar el poeta Narcís Comadira, en anteriors també es va comptar amb escrits de l’escriptora Maria Mercè Roca, de Joan Vidal Gayolà, Lluís Albert (nebot de Víctor Català) o Joan Domènech Moner.
Aquesta bona notícia pel sardanisme guixolenc, repetida per segon any consecutiu es considera pels membres de l’Agrupació que servirà d’incentiu per seguir treballant per la dansa, música i cultura catalanes.

SARDANA WEB

LLOP DE MAR REFORMA LA SEVA SEU
L’edifici que hi ha a l’entrada del Nàutic Vell i que acull la seu de l’Associació Llop de Mar, col•lectiu format per practicants de l’anomenada marina popular, ha començat les seves obres de reforma dels vestidors del soterrani, canvi de tancament pels d’alumini i reparació de degoters de la façana entre altres, acció que fins ara no podien portar a terme fins que no s’ha aconseguit que l’edificació es posi dins d’ordenació urbanística i que ha estat possible a través d’un Pla realitzat en aquell àmbit després d’anys de gestions.
Aquesta edificació fou temps enrere la seu de l’antic club nàutic després d’un emplaçament inicial situat en una mena de barraca situada a tocar del moll medieval.
L’alcalde, Joan Alfons Albó, coneixedor d’aquest àmbit atès que el seu propi pare fou el pràctic del port, comentava a la nostra emissora que “finalment s’ha pogut portar a terme aquesta acció amb total transparència i pel bé d’una entitat sense ànim de lucre que, a més de destinar el seu temps de lleure a aquesta afició de navegar, col•labora estretament amb la ciutat i les activitats que s’hi porten a terme com ara les proves de natació i altres activitats a la badia com la rebuda dels patges reials, alguna activitat de la Verge del Carme amb barques a la cantada a la platja, etc”.
Albó afegia que la concessió, que fins ara es feia d’any en any, atesa la inversió que portaran a terme, suposa que la demanaran de més llarga durada i apuntava que un servei que normalment va a càrrec de qui fa les obres com seria el d’arqueologia, el portarà a terme el propi ajuntament en agraïment a la seva col•laboració amb la ciutat.
Recordem que en el punt en què s’emplaça l’edificació, no seria d’estranyar que s’hi trobessin restes de les moltes activitats que al llarg de la història s’han portat a terme en aquest àmbit.
L’alcalde destacava que Llop de Mar fa una molt bona gestió dels amarraments aconseguint, amb la seva petita infraestructura i amb unes mínimes quotes, mantenir de forma dinàmica aquesta associació destinada al lleure tradicional i popular de navegar d’una forma molt ordenada i sempre al servei del municipi.

LLOPS WEB

EL GOVERN NO VOL UN CÀMPING OKUPA
La presa per part d’okupes estrangers de les antigues instal•lacions de l’empresa Comercial Martí al Paratge Bujonis (carretera de Pedralta) continua i el problema va arribar al passat Ple quan el regidor del PP, Òscar Àlvarez, va demanar a l’alcalde que informés de la situació al plenari.
Els detalls principals que va exposar l’alcalde ja els varem avançar a la nostra emissora al migdia, en el programa “Línia amb l’alcalde” on Joan Alfons Albó aportava alguna informació de les que posteriorment va proporcionar al Ple.
Una d’elles tractava de que s’havia detectat una persona que viu a Sant Feliu que hauria facilitat dades logístiques als okupes, a la qual l’alcalde afirmava que denunciarien judicialment. Una altra feia referència a situacions futures que van en la línia de que, es tem que quan arribi el bon temps les naus i l’espai perifèric es poden convertir en una mena de càmping de viatgers d’aquest perfil provinents de diversos països d’Europa convidats pels actuals habitants de les instal•lacions que demostren que estan connectats, possiblement via Internet.
Fa dos mesos que, on ara hi ha un promig de quatre camions que porten l’habitatge incorporat, es varen convertir en gairebé una vintena d’unitats d’aquestes característiques, habitats per joves d’aparença alternativa, acompanyats d’un munt de gossos i amb inscripcions en les caixes dels camions d’il•lustracions que denotaven que, entre altres països provenien de Rumania i Georgia.
També va apuntar que s’havia avisat a les companyies d’aigua i llum per tal d’evitar que estiguessin connectats il•legalment a les seves xarxes.
Els joves, que ja han fet algunes pintades habituals en els espais okupats, tenen tancada aquesta propietat amb un avís que alerta de la presència de gossos en el recinte.
En dtectar-se la seva presència es va realitzar una primera identificació sense que es donés cap informació delictiva en les comprovacions.
En demanar algun document del permís de la propietat, els joves varen exposar que l’advocat de l’entitat bancària que ara és propietària de les instal•lacions, els havia donat un permís verbal, argument que, d’entrada, es considera que és una tàctica per guanyar temps i de dilatar al màxim la seva estada conscients que aquest tipus de processos poden durar molts mesos, fins i tot anys.
Recordem que just al davant, a l’antic complex lúdic dels Quatre Arbres, s’hi han detectat veïns en les mateixes circumstàncies però amb la diferència que els propietaris són de Sant Feliu i poden prendre accions amb més rapidesa o bé disposar-se a desenvolupar el projecte que tenen previst en aquest espai.

CIAL MARTÍ WEB

CARLA I LORENZO TORNEN A IMPOSAR-SE EN EL “LEVÁNTATE”
Carla i Lorenzo continuen endavant en el concurs de Tele 5 “Levántate” després d’imposar-se per segona setmana consecutiva en el quart programa. A partir del proper programa competiran amb sis parelles més en les semifinals.
Aquesta setmana, arrel de quedar primers en el programa anterior, han actuat amb la formació juvenil triomfadora del moment “Auryn” compartint el seu hit ‘Saturday I’m in love’ i la setmana entrant ho faran amb el cantautor David de Maria a més d’una intervenció amb més membres de la família, segons es va poder intuir en l’avançament d’imatges promocionals que va oferir la cadena.
Podeu veure l’actuació en aquesta adreça: http://www.telecinco.es/levantate/temporada-01/programas/t01xp04/Carla-Lorenzo-Auryn-Saturday-Im_2_1949355086.html

LO_CA_AURYN

EXPO A LA BIBLIOTECA “JO JUGO, TU JUGUES, ELLA JUGA. TOTHOM JUGA”
Com cada mes de març, des de fa 6 anys, el SIAD conjuntament amb la Biblioteca i el Servei Educatiu del Baix Empordà acaben els darrers retocs de l’exposició del dia de la Dona. Aquest any el tema és “Dona i Esport” i sota el lema “Jo jugo, tu jugues, ella juga. Tothom juga” tots els centres públics i concertats de Sant Feliu de primària i l’Institut Sant Elm han confeccionat els seus treballs.
Cal destacar que a l’exposició d’aquest any podem trobar el treball de tots els alumnes d’entre 3 i 8 anys de Sant Feliu, representats en els seus corresponents equips i l’opinió o els murals de tots els alumnes entre 8 i 12 anys. Amb aquesta tasca s’han treballat els següents objectius:
• Promoure la participació de la dona en tots els esports.
• Facilitar l’equitat de gènere perquè dones i homes puguin gaudir de l’esport en igualtat de condicions.
• Fer paleses les diferències i presentar-les com a font de riquesa en l’esport.
• Mostrar la manca de presència de la dona esportista en els mitjans de comunicació.
• Fer visible la gran diferència de sous i de reconeixement entre les esportistes femenines i els esportistes masculins.
• Promoure els equips femenins i mixtos.
Com cada any podeu visitar l’exposició en format virtual: http://apliense.xtec.cat/prestatgeria/b7870504_2969/llibre/
En anys anteriors les visites virtuals han estat al voltant de les 30.000.

expo_juga2

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte, 7 de març
Camp de Futbol “Josep Suñer”
10,00h Aleví- Bell Lloc
Camp Municipal de Futbol Vilartagues
E. F. Sant Feliu
10,00 h. Prebenjamí A – Prebenjamí B
10,00 h. Prebenjamí C – Monells
11,00h Aleví A- Breda
16,00h Juvenil B- FE Palamós
18,00h Futbol empreses La pansa- Veterans Palamós
Pavelló Municipal La Corxera
Club Bàsquet Sant Feliu
9,00h Infantil Masculí – Olot
16,00h Cadet Femení- Farners
17,30h Senior Masculí- Cornellà
19,00h Senior Femení- Farners
Pavelló “Carles Nadal i Cosp”
Diumenge, 8 de març
Camp de Futbol “Josep Suñer”
12,00h AD Guíxols -Torroella
Camp Municipal de Futbol Vilartagues
E. F. Sant Feliu
9,00h Benjamí A – Blanenc
9,00h Benjamí D- Cristinenc
11,00h Aleví B- Salt
12,30h Infantil B- FE Palamós

 

El més llegit

I després